Ugrás a tartalomra

Új csoportszobát adtak át a Leányka Tagbölcsődében

2019. szeptember 26. csütörtök
Az önkormányzati forrásból, különálló épületben kialakított új csoportot szeptember 25-én adta át Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos. A beruházás a férőhelyek bővítését is lehetővé tette.
Új csoportszobát adtak át a Leányka Tagbölcsődében

Új lépcsőfokához érkezett a kerületi bölcsődei ellátás, melynek fejlesztéséről 2018-ban döntött az önkormányzat képviselő-testülete. 2019 szeptemberében ugyanis új csoportszobát vehettek birtokba a Leányka Tagbölcsődébe járó gyermekek. A bölcsődei egység — csoportszoba és a kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek — kialakítására, valamint a játék- és fejlesztő eszközök beszerzésére mintegy 30 millió forint saját forrást fordított az önkormányzat, melynek köszönhetően 8 férőhellyel bővült a tagintézmény. A bővítésnél szem előtt tartották, hogy az intézmény a kezdetektől élen jár a speciális nevelési igényű gyermekek fogadásában, korai fejlesztésében.

Az új bölcsődei egységet szeptember 25-én adták át. Az eseményen részt vett Kovácsné Bárány Ildikó, bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki beszédében köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért saját forrásból valósította meg az ország egyik legnagyobb bölcsődéjének bővítését. Kiemelte, a férőhelybővítéssel nemcsak ahhoz járulnak hozzá, hogy a kerületben élő kisgyermekes szülők közül még többen térhessenek vissza a munkaerőpiacra, hanem új munkahelyeket is teremtenek Budafok-Tétényben. A miniszteri biztos elmondta, idén közel 104 milliárd forint áll rendelkezésre bölcsődefejlesztésre, amely mind uniós, mind pedig hazai forrást magában foglal.

Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella, a kerületi Egyesített Bölcsőde vezetője köszönetét fejezte ki Budafok-Tétény önkormányzatának, amiért támogatásukkal létrejöhetett az új csoport. Elmondta, továbbra is céljuk, hogy családcentrikus, korszerű bölcsődét működtethessenek.

A bölcsődei férőhelyek bővítése folytatódik: a következő lépés a Rózsakert tagbölcsőde átalakítása és 12 férőhellyel való bővítése lesz, valamint folynak egy új, hatcsoportos, 80 férőhelyes bölcsőde építésének előkészítő munkálatai is.

Fotó: Horváth Tamás