Ugrás a tartalomra

Újabb buszvonalakon lép életbe elsőajtós felszállási rend

2018. június 28. csütörtök
A Budafok-Tétényt is érintő 33-as, 114-es és 213-as autóbuszok járataira hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni.
Újabb buszvonalakon lép életbe elsőajtós felszállási rend

Újabb budapesti közösségi közlekedési járatokon vezet be elsőajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ.

2018. június 30-tól a kerületünket is érintő 33-as, 114-es és 213-as vonalon hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezető ellenőrzi az utasok jegyének, bérletének, egyéb utazási okmányának érvényességét.

Az utasoktól számos pozitív visszajelzés érkezett a BKK-hoz a felszállási rend bevezetésével kapcsolatban, hiszen az új rendszerben az utazási feltételeket és általában a közösségi közlekedés használata során elvárható rendszabályokat be nem tartók száma is csökkent a járműveken.

A BKK arra kéri utasait, hogy támogassák a járművezetők munkáját – ezáltal az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését – azzal, hogy jegyüket, bérletüket már az utazást megelőzően előkészítik, illetve a járművekre történő felszállás után az autóbusz belsejébe fáradnak, és a leszálláshoz a hátsó ajtókat veszik igénybe.

A BKK weboldalán a https://bkk.hu/elsoajtos-felszallasi-rend-a-bkk-jaratain/ címen további információk olvashatók az elsőajtós felszállási rendről.

Újabb buszvonalakon lép életbe elsőajtós felszállási rend

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Képek forrása: https://bkk.hu/elsoajtos-felszallasi-rend-a-bkk-jaratain/