Ugrás a tartalomra

Újabb közös siker - ezrek futottak idén is a Futafokon!

2017. október 07. szombat
A 32. Futafokon mindenki nyert aki eljött. Igazi családi napon lehettek együtt kicsik és nagyok. A futás öröme sokakat összehozott a Campona előtti téren.
Újabb közös siker - ezrek futottak idén is a Futafokon!

A szombati napsütésben a futamok sorra végetértek, a legtöbben célbaértek, a díjak, érmek, oklevelek mind gazdára leltek. Igazolást nyert ismét: Budafok-Tétény egy nagy család, valóban Családbarát hely vagyunk!

"Kedves versenyzőink!

Mindenkinek gratulálunk! Köszönjük hogy eljöttetek, hogy együtt tölthettük ezt a napot!

Az eredmenylisták készülnek, pár napra szükségünk van hogy az összes futam eredményeit ellenőrizzük, amint elkészülünk azonnal felrakjuk a weboldalra és ide is.

Akinek vannak fényképei, bátran küldje, töltse fel!" - olvasható a https://www.facebook.com/futafok22/ oldalon.

A rendezvényen részt vett, futamok startját indította el és díjakat adott át Karsay Ferenc polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke, valamint Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármester. 

A rendezvényre 17 olyan kerületi fiatal sportoló fogadta el Karsay Ferenc polgármester meghívását, aki eddigi pályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el. Egyenként köszöntötte és méltatta őket a színpadon a polgármester, majd mindannyian átvehették az önkormányzat ajándékcsomagját.

A fiatal sportolók névsora és az elhangzott méltatások:

 

1. Veres Gréta Dalma - Atlétika

Gréta 13 éves, négy éve atletizál, a Budai Nagy Antal Gimnázium tanulója, a Budaörsi Diáksport Egyesületnek a tagja, edzői Egri Gyula és Fazekas Beáta. Gréta Újonc kategóriában elért összetett verseny második helyére a legbüszkébb, mert itt szerzett két versenyszámban, 600 és 800 méteren is Magyar Újonc Ranglista helyet.
Célja, hogy a Magyar Top Listán egy első helyet szerezzen. Jelenleg két második és egy harmadik helye van. 

2. Igaz Laura Elena – Judo

Laura 12 éves, öt éve judozik, a Kempelen Gimnázium tanulója, a Winner Judo Klub tagja. Laura legnagyobb sportsikerének a diákolimpiai első helyezést és a magyar bajnoki címet tekinti. Legnagyobb vágya, hogy olimpiai bajnok legyen.

3. Gyarmati Fanni –Karate

Fanni 13 éves, hat éve shotokan karatézik, a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója, egyesülete a Sensei Csákvári Karate Klub, 
Fanni az A.J.K.A szövetség többszörös magyar bajnoka, legjobb eredménye idén a Berlini 2017 Ippon Cup nemzetközi versenyen egyéni KATA-ban elért II. helye. Legnagyobb álma, hogy kijusson egyszer versenyzőként az Olimpiára.

4. Fehér Péter Dániel- Karate

Péter 18 éves, tíz éve karatézik, a Budai Nagy Antal Gimnázium tanulója, a Koroibosz RSE karate egyesület tagja.
Évek óta a magyar karate válogatott tagja, 4 éve folyamatosan magyar bajnok a kategóriájában, illetve számtalan nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést. Jelenleg a világbajnokságra készül, ami október 19-én kezdődik Tenerifén.

5. Zimonyi Barna –Birkózás

Barna 12 éves, hét éve birkózik, a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója, a Vasas sportegyesület tagja, Budafokon a Bakos Fitness birkózó edzésén ismerkedett meg a sportágával. Első edzője Kaló Ferenc, a Vasas SC egykori válogatott sportolója. Jelenlegi edzője Wöller Ákos korábbi szövetségi kapitány, Barna a legbüszkébb a Diák Világkupa Viadalon szabadfogásban elért első helyezésére. Céljai között a felnőtt olimpiai indulás és persze egy minél fényesebb olimpiai érem szerepel. 

6. Schiszler Gellért – Sakk, labdarúgás, atlétika  

Gellért 14 éves, a Kossuth Lajos Magyar –Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, Barcza Gedeon SC, valamint a Budai Tabán FC sportolója.
Budapesti diákolimpián atlétikában 3., sakkban csapatban országos első. Futballban diákolimpián országos 5. helyezést ért el. Célja, hogy a sakkban gyarapítsa a világranglistás ÉLŐ pontjainak számát. Futballban az NB II. bajnoki címére hajt.

7. Palócz- Medla András -  Karate

András 13 éves, hét éve shotokan karatézik, a Kossuth Lajos Magyar –Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, a kerületi Központi Tömegsport Egyesület Shotokan karate szakosztály sportolója. András pályafutása legjobb eredményének 2016. évi Országos Bajnokság  „KATA” kategóriában a II. helyezését tartja.
Célja megszerezni a fekete öves vizsgát. 

8. Győri Csanád Ferenc- Úszás, duatlon, triatlon

Ferenc 16 éves, tíz éve úszik, a Veres Pálné Gimnázium tanulója, a Budafóka XXII. SE versenyzője, edzője az olimpikon Márton Richárd, felkészítője Horváth Tamás. Úszóként többszörös országos bajnok gyermek, és serdülő korosztályban. Távlati cél az úszásban egyéni és csapat versenyszámokban EB., VB., olimpiára kijutni. 

9. Győri Mikes- Úszás 

Mikes 14 éves, nyolc éve úszik, a Kempelen Farka Gimnázium tanulója, a Budafóka XXII. SE versenyzője, edzője Horváth Tamás. Mikes úszó eredményei közül kimagaslik az idei Országos Gyermek Bajnokság döntője, ahol óriási egyéni csúcsot úszott 100 m mellúszásban. Az idei Miskolci MVSI Kupáról egy arany, egy ezüst és két bronzéremét szerzett. Hosszú távon stabil EB, VB, Olimpiai részvétel a cél.

10. Kőszegi Míra- Atlétika

Míra 15 éves, hét éve atletizál, a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója, a Budafoki MTE versenyzője, ahol edzője Bartha Attila mesteredző.
Míra az idei év legkiemelkedőbb eredményének a július 9-én megrendezett Országos Atlétikai Bajnokságon serdülő korcsoportban, 300 méteres síkfutásban elért I. helyezését tartja. A 200 méteres sík- és 400 méteres gátfutásra készül, hogy jövőre már ezekben a számokban versenyezhessen. Célja, hogy országos és nemzetközi versenyeken indulhasson.

11. Gulyás Szilveszter- Úszás, triatlon, duatlon, országúti kerékpár

Szilveszter 13 éves, hét éve úszik, a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tanulója, a  Budafóka XXII. SE versenyzője. Szilveszter legjobb eredménye úszásban a Budafóka SE 2004-es váltó tagjaként, a Bécsújhelyi nemzetközi úszóversenyen szerzett aranyérem és szintén váltóban hazai versenyeken szerzett arany és ezüstérem. Triatlonban és duatlonban a budapesti diákolimpiákon szerzett arany, ezüst és bronzérmek. Országúti kerékpárban arany, ezüst és bronzérem.
Az úszást tartja az elsődleges sportjának és ebben szeretne kiteljesedni.

12. Mezei Réka –Műkorcsolya

Réka 12 éves, a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója, a Sportország SC leigazolt műkorcsolya versenyzője.  
Réka a tavalyi szezonban az első Valentin Kupán a VI., 2016-ban a Jégmadár Keleti Kupán és a Ljubljanában megrendezett Tivoli Kupán pedig a IX. helyen végzett. 
Célja, hogy szeretne egyszer egy nagy világversenyen a dupla Axel és egy tripla ugrás teljesítése.

13. Molnár Janka- Atlétika

Janka 16 éves, hét éve atletizál, a Kempelen Farkas Gimnázium tanulója, a Budafoki MTE leigazolt versenyzője.  
Janka eddigi legjobb eredményének az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon elért harmadik helyezését és a  GYMNASIADE-n elért I. helyét tartja.
A jövőben szeretne kijutni az olimpiára (akár 2020-ra), és később edző lenni.

14. Öry Zsombor Erős- Kajak-kenu

Zsombor 16 éves, öt éve kajakozik, Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a Lágymányosi Spartacus leigazolt versenyzője. Zsombor kajak-pályafutása legjobb eredményének tartja, hogy ebben az évben 4-szer lett magyar bajnok és ezzel kvalifikálta magát az Olimpiai Reménységek versenyére. A legfőbb célja, hogy kijusson az olimpiára.

15. Hizsnyik Dóra – Kosárlabda

Dóra 18 éves, tíz éve kosárlabdázik, a Budai Nagy Antal Gimnázium tanulója, 2009 óta a BEAC leigazolt versenyzője.
Az eddigi legjobb sporteredményének az idén megnyert az országos junior bajnokságot tekinti, Sportpályafutása alatti célja, hogy stabil NB1 A csoportos játékos lehessen.
    
16. Mitró Márton- Kajak-kenu

Márton 17 éves, nyolc éve kenuzik, a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a Lágymányosi Spartacus leigazolt versenyzője. 
Pályafutása legjobb eredményének tekinti a 2017. évi Olimpiai Reménységek Versenyét, ahol kenu kettesben 1000 méteren harmadik helyet ért el. A sportpályafutása során szeretne világbajnok lenni.
Meghívtuk, de jelezte, hogy versenye miatt nem tud eljönni!

17. Tamás Bence -Tenisz

Bence  18 éves teniszező, az Újbudai József Attila  Gimnázium tanulója, a Pasarét Tenisz Klub tagja. A 2016-ban elnyerte a Vitéz Pokorny Endre sport ösztöndíjat. A korosztályos országos bajnokságot párosban több alkalommal megnyerte,  korosztályos magyar válogatott.   

 

Hamarosan jelentkezünk a budafokteteny.hu-n is újabb fotókkal, részletekkel. 

 

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN