Ugrás a tartalomra

Újabb nagyszerű sikert ért el kerületünk hosszútávfutója, Csere Gáspár

2015. augusztus 02. vasárnap
Az Universiadén lett tizedik félmaratoni távon, 01:07:33-as időeredménnyel a budafok-tétényi sportoló
Újabb nagyszerű sikert ért el kerületünk hosszútávfutója, Csere Gáspár

– Nagyon kemény futás volt ez az erős mezőny és az extrém körülmények miatt. Ezért kimondottan elégedett vagyok ezzel az eredménnyel – közölte a kiváló sportoló. – Nehezen ment a futás, de hála Istennek sikerült végigküzdeni, pedig a 4–12 kilométeres táv között egyfolytában gyötört a feladás gondolata. Fél távig mentem az élbollyal, majd visszafogtam egy nyugisabb tempóra, hogy végig tudjam bírni a versenyt. A végére még sikerült három futót megelőznöm a leszakadók közül – emlékezett vissza Csere Gáspár.

A versenyző beszámolója szerint végül a mezőny elején végezte a futást (48 induló volt összesen). A versenyen egyértelműen az ázsiaiak (élen a japánokkal) domináltak. Nekik a sajátos klíma mindenképpen kedvezhetett. Érdekes módon a szintén favoritnak számító dél-afrikai futók most leszerepeltek, pedig a japánok után ők rendelkeznek a legjobb ranglista-időeredményekkel (öt versenyzőjükből négyet Gáspár is megelőzött). A rajtlistaidők (SB, PB) és a verseny időeredményei között jól látható, hogy szinte mindenki 2-3 perccel gyengébbet futott a legjobbjánál – ez a papírforma érvényesült a mi versenyzőnknél is (a középmezőnytől kezdve pedig még nagyobb differenciák is születtek, hiszen számos nála gyorsabb futó ért be jóval utána a célba). A 21,1 kilométeres verseny során körülbelül 120-150 méter szintkülönbséget kellett megtenni a következő időjárási körülmények között: 26 fok, 90 százalékos páratartalom, közepes-erős szél, folyamatos esővel.
– Hálás vagyok Istennek ezért a jó futásért, illetve köszönöm edzőmnek, Szabó Imrének és mindenkinek, aki szurkolt, gondolt rám! – üzente közösségi oldalán a sportoló.

(VH)