Ugrás a tartalomra

Újdonságok a Péter-Pál Polgári Kör életében

2017. február 07. kedd
Dr. Vankó Andrást, a Péter-Pál utca és Környéke Polgári Kör elnökét kérdeztük a tavalyi évről
Újdonságok a Péter-Pál Polgári Kör életében

Az elnök elmondta, a már megszokott, hagyományosnak mondható programjaikon túl pályázat útján megszerzett finanszírozással két szabadtéri hangversenyt rendeztek meg a Stáció Parkban. A rendezvények költségeiben az önkormányzat is részt vállalt a pályázati önrész biztosításával.

Mindkét hangverseny jól sikerült, sok néző, hallgató jött el a rendezvényekre. Természetesen a hallgatóság számára ingyenes volt a belépés, így a kisnyugdíjasok, nagycsaládosok is részt tudtak venni anyagi megterhelés nélkül az előadásokon.

A polgári körnek két nagy rendezvénye van hagyományosan minden esztendőben. Az első a Péter-Pál-napok, amely háromnapos rendezvény már évek óta. Itt is a hagyományos programok domináltak, de érdekességként először fordult elő, hogy nem határon belüli, hanem a szlovákiai Fülekről érkezett kórus is szórakoztatta a polgárokat. A Pro Kultúra Férfikart Fehér Miklós vezényelte. A másik nagy rendezvényük a Gesztenyefesztivál, amelyre idén is nagyon sokan mentek el.

A polgári kör a már említett „Zenés esték Promontoron” című hangversenysorozatra benyújtott pályázaton túl egy másik pályázaton is sikeresnek bizonyult. Országos rendezvénysorozatot tudtak lebonyolítani az 1956-os forradalom emlékére. Húsz vidéki helyszínen 21 előadást valósítottak meg. (A teljes interjú megtekinthető a Promontortv.hu-n.)

(Viszkocsil Dóra)