Ugrás a tartalomra

Újra fogadja klubtagjait a Szociális Szolgálat

2020. július 13. hétfő
3 hónap után újra megnyíltak a Szociális Szolgálat22 nappali ellátásainak kapui.
Újra fogadja klubtagjait a Szociális Szolgálat

A veszélyhelyzet kihirdetésével a kerületi nappali ellátásoknak át kellett alakítaniuk szolgáltatásaikat. A nap közbeni közös együttlétek, foglalkozások, terápiák megszűntek, helyette otthonukban látogatták meg a Szociális Szolgálat munkatársai a klienseiket, telefonon beszéltek velük, és online tartották a kapcsolatot. Segítettek az ebédek házhoz szállításában, kiváltották a gyógyszereket, és bevásároltak.

De végre, 3 hónap után, 2020.06.22-én ismét együtt lehettek. A nyitást alapos, ózongenerátoros fertőtlenítés előzte meg minden telephelyen.

A bejáratokhoz ugyan kikerültek a kézfertőtlenítők, és nap közben gyakori a kézmosás, ajánlott a szájmaszk viselése, és be kell tartani az egymás közti távolságot, de lehet közösen részt venni a terápiákon, foglalkozásokon.

A Nagytétényi Idősek Klubjában, ahogy az intézmény másik 4 nappali ellátásában is, a klubtagok és a munkatársak már nagyon várták, hogy találkozhassanak. Az első napokban ismertették az új szabályokat és óvintézkedéseket. A jogszabályban előírtak szerint 2020. július 31-ig csak a férőhely létszámának felével működhetnek a nappali intézmények, így nagyobb hangsúlyt fektetnek a külsős programokra.

Az elmúlt két hétben megnézték a Rózsakerti Kiállítást, sétáltak és fagylaltoztak a Feneketlen tónál és a Margit Szigeten. További terveikben szerepel a Halászbástya, Vajdahunyad Vára, dunai sétahajózás, Citadella, Kopaszi-gát, Pesti rakpart Duna Korzói séta. A mozgásukban korlátozottabb időseik számára napi rendszerességgel környékbeli rövid sétákat és kerti foglalkozásokat szerveznek, és izgatottan készülnek a következő bográcsozásra, melyet sportos játékokkal (lengőteke, bocsa), vetélkedőkkel színesítenek. Igyekeznek a legtöbb foglalkozást (pl.: kézműveskedés, dalkör, kutyaterápia) a kertben tartani.

 

A Szociális Szolgálat Idős Klubjai várják új tagjaikat!

Szivárvány Idősek klubja

1221 Bp. Anna u. 10.

Levendula Idősek Klubja

1224 Bp. XVI. u.22

Nagytétényi Idős Klub

1225 Bp. Nagytétényi út 266.

 

Az intézmény szolgáltatásairól, elérhetőségeiről bővebb felvilágosítás a www.szocszolg22.hu honlapon található.

Újra fogadja klubtagjait a Szociális SzolgálatÚjra fogadja klubtagjait a Szociális Szolgálat