Ugrás a tartalomra

Ünnep a szomszédban – hétvégi fesztivál budafok-tétényi részvétellel

2017. október 09. hétfő
Szomszédolás - Szabolcs Attila, országgyűlési képviselő, az esemény egyik fővédnöke és Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a VI. Kelenvölgyi Ezerjó Fesztiválon
Ünnep a szomszédban – hétvégi fesztivál budafok-tétényi részvétellel

Egy nap, ami a szőlőről és a borról szól – így hirdették meg az október 7-i, szombati VI. Kelenvölgyi Ezerjó Fesztivált a Kelenvölgyi Közösségi Házban. A rendezvény az 1920-as, 30-as évekbeli szüreti mulatságot kelti életre. Mindez történt a bor, a kultúra, a zene, a tánc, a gasztronómia ünnepeként.

A fesztivál fővédnökei Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Szabolcs Attila, országgyűlési képviselők voltak. Meghívott vendég volt Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Az eseményen részt vett még Wendlerné dr. Pirigyi Katalin és Csernus László önkormányzati képviselő.

A mulatság a szüreti felvonulással kezdődött, majd az Újbudai Babszem táncegyüttes néptáncbemutatóját láthatták az ünneplők. Fellépett még a Budafoki Fúvósegylet és az Érdi Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus. A műsort gazdagította a Kelenvölgyi Általános Iskola Pávaköre.

A fesztivál nagyon kedvelt eseménye a Boros étkek főzőversenye volt, melyen idén hat vállalkozó szellemű polgár mérhette össze főzőtudását.

A művelődési ház kertjében egész nap nyüzsgött az élet. A gyerekek mindenféle játékot kipróbálhattak, volt kézműves foglalkozás, a felnőttek pedig különböző borokat kóstolhattak.

 

További részletek: http://ujbuda.hu/ujbuda/kelenvolgy-iden-duplan-unnepelt

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::