Ugrás a tartalomra

Ünnepi műsor a fogyatékos emberek világnapja alkalmából a Cziffra György Művelődési Központban - Videóval frissítve!

2017. december 11. hétfő
Idén is a Hugonnai Vilma Általános Iskolát kérte fel az önkormányzat, hogy a gyermekek által előadott színvonalas műsorukkal örvendeztessék meg a rendezvényre meghívottakat. A jelenlévőket köszöntötte Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.
Ünnepi műsor a fogyatékos emberek világnapja alkalmából a Cziffra György Művelődési Központban - Videóval frissítve!

1992 óta december 3-a a fogyatékos emberek világnapja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. A fogyatékkal élőknek minden egy kicsit nehezebb lehet, kezdte ünnepi köszöntőjét a pénteki rendezvényen Németh Zsolt országgyűlési képviselő .

Mint fogalmazott, nehezebb lehet a munka, a lakhatás, a szórakozás, a találkozás a barátokkal, és ez a nehézség nem csak nekik, hanem az egész családjuk számára problémát jelent. Nagyon sokakat érintő kérdésről van szó, hiszen, Európában minden negyedik családban van valamilyen fogyatékkal élő családtag, ez az európai lakosság 25 százaléka, tehát komoly megoldandó feladatról van szó. Egy-egy ilyen nap nem csak egy napról szól, hanem figyelemfelkeltés egy jelentős társadalmi csoport problémájára, és nekünk is az a dolgunk ezen a napon, hogy felhívjuk a figyelmét a különféle társadalmi szereplőknek, gazdasági, önkormányzati, politikai területen a fogyatékkal élő emberek problémájára, mondta Németh Zsolt.

A legfontosabb az, hogy nem pusztán a fizikai akadályok elhárítására kell koncentrálnunk, hanem szellemi vonatkozásban is segítsük a beilleszkedést például az oktatás és a munka világában. A cél, hogy egyenrangú életet tudjanak élni, önrendelkező emberekké tudjanak válni.  Fontos, hogy az őket érintő intézkedések kimunkálásába, előkészítésébe is bevonjuk őket, hiszen számos hasznos információval tudják segíteni a döntések meghozatalát, végrehajtását.

„Büszke vagyok arra, hogy siket képviselőtársaim segítenek bennünket, az Európai Parlamentben a Fidesz frakció tagjaként, és itt a Magyar Országgyűlésben is egy fogyatékkal élő képviselőtársam a szószólója ezeknek a problémáknak. Köszönet illeti az önkormányzatunknál dolgozó kollégák munkáját is, akik elkötelezetten, magas szakmai színvonalon intézik ezeket az ügyeket. A civilek munkája mindehhez nélkülözhetetlenül kapcsolódik, szerencsére ez ügyben is igen jól állunk a kerületben, köszönet érte az érintetteknek” – mondta Németh Zsolt, országgyűlési képviselő.  

A rendezvényen a résztvevőket köszöntötte a szociális területért felelős alpolgármester, Szepesfalvy Anna is. kiemelte, rendkívül büszke arra, hogy évről évre a kerületi iskolás gyerekek színvonalas kulturális programmal köszöntik ezen a napon a fogyatékkal élő embertársainkat.  Az ünnepségen részt vett Zugmann Péter alpolgármester is.

 

A PROMONTOR TV összeállítása:

 

Ünnepi műsor a fogyatékos emberek világnapja alkalmából a Cziffra György Művelődési Központban - Videóval frissítve!

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::