Ugrás a tartalomra

Űrdiszkó az egész családnak

2019. február 16. szombat
A Rutkai Bori Banda Űrdöngölős Farsangra készül
Űrdiszkó az egész családnak

Jelmezes gyerekseregre és táncos kedvű szüleikre készül a Rutkai Bori Banda Űrdöngölős Farsang című koncertjével. A Klauzál Házban február 17-én kinyit az Űrcsűr diszkó, ahol a pörgős, lüktető, színes tánczenére együtt táncolhat az egész család.

Űrdiszkó az egész családnak– Az Űrdöngölők, követve a két korábbi album, a Sárkányjárgány és a Pizsamátor szerkezetét, nemcsak térben – az űrben, a képzeletben és a mesevilágban –, hanem időben is tesz egyévnyi kört: előkerülnek a négy évszak témái, valamint dalok az ünnep- és hétköznapokra – mutatta be elöljáróban a tavaly megjelent lemezt Rutkai Bori. Az énekes, zeneszerző, képzőművész nemcsak végzettsége, de széles körű érdeklődése, valamint kreativitása okán is írja, vágja és rendezi a klipjeiket, sőt szerepel is bennük, bábokat horgol, díszletet és képeket fest…
– Ehhez a könyvből és CD-ből álló albumhoz is tartozik klip? 
– Igen, a fiatal koreográfus, Hevér Zsófi tánccsapatával készítettük el. A helyes és tehetséges lánykák a klip kedvéért színes jelmezekbe bújtak, hiszen ez kiváló farsangi zene. Idén februárban már több helyszínen is tartottunk Űrdöngölők Farsangot, mert a gyerekek nagyon szeretik ezt a témát, és szívesen beöltöznek ismert, vagy saját maguk által kitalált szereplők, mesehősök jelmezébe. Sőt, a dalaink és a YouTube csatornán futó klipjeink is bőven adnak ötleteket a beöltözéshez.
– 2019-ben horgolt naptárral lepte meg rajongóit. Milyen „képeket” varázsolt a hónapokhoz?
– Kezdetek óta horgolok a műsorainkhoz színes, vidám bábokat. Majdnem minden dalhoz tartozik egy horgolt szereplő, akivel eljátszom, megidézem az adott dal meséjét, vagy kis koreográfiákra moccantom a táncos lábú közönségünket, így nem volt nehéz egy naptárnyi bábot kiválasztani.
– Milyen feladatok várják?
– Szerencsére rengeteg a koncertfelkérésünk, járjuk az országot a Rutkai Bori Bandával. Emellett a Budapest Bár zenekarban is énekelek, és most nyiladozik újból a saját, felnőtteknek szóló műsorom is. Nemrég tértek haza a képeim a Barabás Villából, egy nagyobb kiállításról, de remélem, hamarosan újból „útra kelnek”, és több klipterv, festészeti ötlet is vár a kivitelezésre, tehát dolgosan telik ez az esztendő is. (Tamás Angéla)