Hírek

Vadonatúj mesejátszótér nyílt Terézvárosban! – Hasonló lehet Budafok-Tétényben is!
Nagyszerű mesejátszóteret avattak nemrég Budapest 6. kerületében. A mesealakokat az önkormányzat felkérésére az ország legkiválóbb játszótérkészítője, Kő Boldizsár képzőművész és csapata készítette. A terézvárosi megújult Benczúr kertet a koloknet.hu mutatta be. Budafok-Tétény Önkormányzata hasonló ügyben kereste meg a szobrászművészt.
2017-05-30

A Benczúr kert megújulásával a budapesti mesejátszóterek száma - a fővárosi szülők és nagyszülők legnagyobb örömére - ötről hatra nőtt. A budafok-tétényi lehet a hetedik! A Szent István tér megújítási koncepciójával idén a fővárosi Tér_Köz pályázaton indult önkormányzatunk, és nyert is hatvanmillió forintos támogatást. A konkrét tervek kidolgozása és pénzügyi kalkuláció ezután kezdődhet.

 

A terézvárosi „Benczúr-játszi”, ahogy a környékbeliek nevezik korábban is egy nagyon hangulatos, és legfőképpen kellemesen árnyas játszótér volt. Több anyuka, akiket a koloknet.hu megkérdezett, úgy nyilatkozott, hogy először nem is igazán értették, hogy miért kellett több hónapra bezárni a parkot, és megújítani a játszóteret, hiszen az előző kinézetében is nagyon jó játszótérnek számított. – De ez, amit most látunk, minden elképzelésünket felülmúlja. Itt egy csodabirodalom született, még mindig csak ámulunk és bámulunk – mondja lelkesen Ági, egy két éves kislány édesanyja. – Igazán szerencsések vagyunk, hogy pont a mi környékünkön avattak ilyen csodaszép mesejátszóteret – teszi hozzá Erika néni, egy közeli óvoda pedagógusa.

 

A Benczúr kert megújítását kerületi közvélemény-kutatás előzte meg. Az önkormányzat egy olyan egyedi, a mesék világát idéző teret kívánt létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékokkal, biztonságban tölthetik szabadidejüket a családok. A mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el.

 

A mesejátszóterekben az a nagyszerű, hogy amikor a kisgyerek esténként meghallgatja kedvenc meséjét, szívébe zárja szeretett meseszereplőit, általuk átéli a csodálatos történeteket, ezzel egy kicsit ő maga is elvarázsolódik. Ha pedig ezek után eljut arra a játszótérre, ahol a kedvenc mesehőseivel találkozhat, akkor a képzelet szárnyán egy fantasztikus mesevilágba csöppen. Itt megnyugszik a lelke, feltöltekezik szeretettel, önbizalommal, amire igazából minden gyereknek szüksége van.

 

Az alábbi listában azok a budapesti mesejátszóterek találhatók, amelyek mindegyike külön-külön megér egy fél napos programot.

 

Bóbita Irodalmi játszótér, Radnóti Miklós Művelődési Központ, Budapest XIII., Kárpát utca 23.

Budavári Mátyás Király játszótér, Budapest I., Budai Várnegyed

Pom Pom játszótér, Budapest I.

Vuk játszótér, Budapest I., Gellérthegy

Zöld Péter játszótér, Budapest II., Millenáris

 

Forrás: http://www.koloknet.hu/eletmod/szabadido/vadonatuj-mesejatszoter-varja-a-gyerekeket-budapesten/, MTI.

 

Fotók: Kölöknet / NIC

Kapcsolódó képgaléria: