Ugrás a tartalomra

Vágányzár miatt több vasúti átjárót is kikapcsoltak

2018. február 26. hétfő
A február 26-án, a 40a vasútvonalon életbe lépett vágányzár részeként kikapcsolják a fényjelzőket, valamint leszerelik a sorompókat négy kerületi átjáróban.
Vágányzár miatt több vasúti átjárót is kikapcsoltak

A Kelenföld-Százhalombatta (40a vasútvonal) vonalszakasz korszerűsítésének részeként 2018. február 26-tól teljes kizárásos vágányzár lépett érvénybe, melynek részeként kikapcsolták az alábbi vasúti átjárókat:

  • Budapest XXII. kerület, Háros utcai útátjáró (73+60 sz., pezsgőgyár melletti)
  • Budapest XXII. kerület, Nagytétényi úti útátjáró (87+61 sz.)
  • Budapest XXII. kerület, Dózsa György utcai közúti és gyalogos átjáró (91+97 sz.)
  • Budapest XXII. kerület, Angeli út útátjáró (113+68 sz.)
  • Érd, Duna utca (Érdliget, 147+00 sz.)

A hatóságok által jóváhagyott tervek szerint táblázzák ki a fényjelzők kikapcsolását, valamint a sorompók leszerelését követő biztosítási mód ideiglenes megváltozását. A teher- és személyszállítás 13 hónapon át, azaz 2019.március 31-ig szünetel, az esetleges munkavonatok áthaladásakor a szerelvények megállnak az átjárók előtt, majd jelzőőrös biztosítás mellett haladnak át azokon.

Az ideiglenes biztosítási mód ideje alatt változatlanul át tudnak haladni az útátjárókon, illetve a gyalogos átjárókon, azonban fokozott figyelmüket és türelmüket kérjük!

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várjuk!