Ugrás a tartalomra

Vállalható vereség

2018. december 20. csütörtök
Három győzelem után fejet hajtottunk a feljutásra pályázó Vasas előtt
Vállalható vereség

Három győzelmet egy vereség követett, így a 16. helyen telel a Budafoki MTE labdarúgócsapata a húsz együttest számláló NB II-ben. Vasárnap a Szusza Ferenc Stadionban a Vasastól szenvedett 4-2-es vereséget Csizmadia Csaba edző legénysége, ami első pillantásra már-már súlyosnak tűnő kudarc, pedig ha a helyzeteknek csak a fele bemegy, másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. Jön a karácsonyi szünet, majd január 7-én kezdődik már a tavaszi felkészülés.

Rendhagyó módon egy remek maratonfutó, Ferenczi István – „civilben” a Vasas másodedzője – értékelésével kezdjük.
– Az első óriási helyzetet Pölöskei Péter révén a Budafok hagyta ki, ha az bemegy, nem biztos, hogy ilyen simán győzünk. Határozottan kijelenthetem, a BMTE nem kiesőjelölt csapat, és biztos vagyok benne, hogy nem is fog kiesni, vannak nála sokkal gyengébb együttesek is az NB II-ben.
Csizmadia Csaba, a BMTE vezetőedzője nem volt elkeseredve, bár nyilván jobban örült volna a pontszerzésnek.
– Ezt mondta Ferenczi Pista? Nos, ő nem beszél a levegőbe, mindig megmondja a „frankót”, Valóban Pölőnek volt az a ziccere az elején, amit kihagyott, és jött a bosszú, labdavesztésünk után gólt szerzett a vasas, majd félidőig még rúgott kettőt. Ekkor egy kicsit összezuhantunk, de a szünetben rendeztük a sorokat, Kokó (Kovács Dávid – a szerk.) szépített, és utána volt még két hatalmas helyzetünk. Természetesen megint a Vasas rúgott gólt, majd Kokó a hosszabbításban beállította a 4-2-es végeredményt – összegzett „Csizi”.
Kérdésemre, hogy talán a döntetlen igazságosabb lett volna-e, rázta a fejét.
– Nem, azért, a Vasas megérdemelte a győzelmet, amióta Szanyó Károly átvette a csapatot, négyszer győztek sorozatban, nem szerencsés, hogy pont most találkoztunk velük. Mindegy, nem vagyunk kieső helyen, télen meg kell erősíteni a keretet, csinálunk egy jó felkészülést, és utána megkezdjük a felzárkózást – ígérte a szakvezető.
A téli szünet január 7-ig tart, utána szlovéniai edzőtáborba utazik a csapat, és február 3-án már kezdődik is a tavaszi szezon.
– Négy-öt játékossal is tárgyalásban állunk, a tulajdonos (Bélteky Róbert – a szerk.) és jómagam is úgy gondoljuk, hogy több poszton is ránk fér az erősítés. Neveket még nem mondanék, majd csak akkor, ha aláírták az illetők a szerződést – jelezte a vezetőedző, aki cseppet sem tart attól, hogy tavasszal a kiesés réme fenyegetné a BMTE-t. (Ch. Gáll András)

Vállalható vereség

Fotó: Budafokimte.hu