Ugrás a tartalomra

Változik a közlekedés a Fehérvári úton

2018. május 23. szerda
Az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbításának munkálatai miatt május 26-tól változik a közlekedés a Fehérvári úton, amely a 47-es és a 41-es villamos menetrendjét is érinti.
Változik a közlekedés a Fehérvári úton

2018. május végén elkezdődik az Etele út és a Fehérvári út csomópontjának átépítése. Az 1-es vonal meghosszabbításának köszönhetően 2019 elejétől Budapest egyik leghosszabb és jelenleg legkorszerűbb villamosvonala jön létre. A csomópontban kezdődő átépítési munkák miatt a kereszteződésben a dél-budai villamosjáratok nem tudnak áthaladni, ezért május 28-tól várhatóan július 6-ig az érintett 17-es, 41-es és 47-es villamos ugyan a teljes vonalán közlekedik, de az Etele út / Fehérvári út megállóhelyen mindkét irányból érkezőknek egy másik villamosra kell átszállni, az Etele úti gyalogátkelőhelyeken át vezető rövid sétával. Az ideiglenes forgalmi rend kialakításának idején, a május 26-27-i hétvégén a Fehérvári úti villamosok helyett a Móricz Zsigmond körtér M és a Kalotaszeg utca között pótlóbusz viszi az utasokat.

Forrás és további információk: https://bkk.hu/2018/05/valtozasok-fehervari-uti-kozlekedesben-az-1-es-villamos-meghosszabbitasi-munkai-miatt-majus-vegetol-julius-elejeig/

Változik a közlekedés a Fehérvári úton