Ugrás a tartalomra

Vereség Győrben, döntetlen itthon

2018. április 20. péntek
Szoros meccseken küzd a BMTE az NB II-ben maradásért
Vereség Győrben, döntetlen itthon

A 8. helyen álló Győr otthonába látogatott csapatunk a Merkantil Bank-liga 28. fordulójában. Nem kezdődött számunkra jól a mérkőzés, hiszen a 7. percben Szánthó a bal felső sarokba bombázott (1-0), amivel megszerezték a hazaiak a vezetést. Láthatóan megfogta a csapatunkat a korai gól. A félidő közepére azonban már kiegyenlítődött a játék. A 34. percben egy oldalszabadrúgás következett a győriek javára, ami a hosszú kapufán csattant, pechünkre Magasföldi elé pattant, aki közelről nem hibázott (2-0).

A második félidőre több helyzet adódott előttünk. Vankó és Pölöskey lövéseit is bravúrral védte a hazai hálóőr. Egy bal oldali Forgács-beadás Kercsót találta meg középen, aki szépen a kapu jobb oldalába helyezett, ezzel visszahozva a reményeket a 76. percben (2-1). A 85. percben Pölöskey fejelt kapura 11-ről, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

Múlt vasárnap hazai pályán 0-0-s döntetlent játszottunk a nagy múlttal rendelkező Zalaegerszegi TE-vel. A mérkőzésen a vendégek az eddig megszokott négyvédős rendszerük helyett három belső védővel álltak fel, amivel megleptek minket, azonban nem tudtak így sem igazán nagy helyzeteket kialakítani a kapunk előtt. Az első félidőben Vankó két nagy passzt is adott, előbb Pölöskeyt, majd Kovácsot hozta nagy helyzetbe, de ezeket az ígéretesnek látszó szituációkat nem sikerült értékesíteni.
A második félidőben is a mezőnyjáték dominált, kemény párharcok és ütközések jellemezték a mérkőzést. Az utolsó pillanatban két alkalommal is meg lehetett volna a hazai győzelem: Ihrig végzett el gyorsan egy bedobást, amit Pölöskey csúsztatott meg Kokenszky elé, akinek lövését óriási bravúrral védte a vendég kapus. Ezután Vég szögletét Ihrig fejelte a kapura, de az egyik zalaegerszegi védő a gólvonalon mentett. (VH)


A Városházi Híradó lapzártája utáni fordulók, mérkőzések, eredmények, információk a BMTE oldalán.

Vereség Győrben, döntetlen itthon