Ugrás a tartalomra

Versvirágok a Galériában

2017. október 11. szerda
Kiállítás az Őszikék ciklus ihlette művekből
Versvirágok a Galériában

A Budatétényi Polgári Kör tizenötödik alkalommal rendezte meg a Szent Mihály-napokat, amelynek keretében szeptember 30-án képzőművészeti kiállítás nyílt a Radóczy Galériában.

A megnyitón a civil szervezet elnöke, Kolláthné Hollóssy Rita elmondta, hogy Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából korosztályi megkötés nélkül, Őszikék címmel hirdettek pályázatot, amelyre tizenkilenc alkotó adott be pályamunkát. A beérkezett műveket Tóth Avanti Péter grafikus, Györök Natália faszobrász, restaurátor művész, Radóczi Mária iparművész és Pállay József festőművész értékelte.

Miután Tóth Avanti Péter bemutatta a műveket a közönségnek, és kiosztották a szponzorok által felajánlott különdíjakat, Szepesfalvy Anna alpolgármester gratulált az első három helyezettnek. A zsűri Kiss Rebeka egyetemi hallgató (I.) origami versvirágait, Hernusz Ágnes és Haszon Ákos festőművészek (II.), valamint Bányai Gábor Bertalan keramikusművész (III.) munkáit ítélte a legjobbaknak. A rendezvényen Radóczy Mária látta el a háziasszonyi teendőket, és a Herman Ottó Általános Iskola két diákja, Lavner Ákos és Thár Szilvia mondott verset.

(Tamás Angéla)

FOTÓ : KOCSIS ZOLTÁN ::

Versvirágok a Galériában