Ugrás a tartalomra

Vigyázz! Törhetetlen! – Wittner Mária volt a Rózsavölgyi esték vendége

2017. október 11. szerda
Érzelemdús és megrázó fordulatokban gazdag előadást tartott a Rózsavölgyi Közösségi Házban október 7-én Wittner Mária, egykori 56-os elitélt.
Vigyázz! Törhetetlen! – Wittner Mária volt a Rózsavölgyi esték vendége

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Rózsavölgy Egyesület idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Az általuk szervezett Rózsavölgyi Esték előadássorozat csaknem egyidős a civil szervezettel, és időről időre Budafok-Téténybe hozza az országosan ismert előadókat, hogy történelemről, közéletről, művészetekről meséljenek a mindig nagyszámú közönségnek.

Az október 7-i rendezvény kezdetén Tóth Bálint – Magyar Litánia című versének filmre vitt változatát vetítették le a közönségnek, majd Szántó Tamás, a szervezet alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Az est társszervezője a Pytheas Könyvmanufaktúra volt, melynek képviseletében Kelemen Eörs mutatta be a Wittner Mária 80. születésnapjára készült Vigyázz! Törhetetlen! című könyvet, melyet a helyszínen is megvásárolhattak az érdeklődők.

Az estén Életre ítélve címmel tartott rendkívül szuggesztív és megrázó előadást Wittner Mária, aki a 1956-os forradalom idején szabadságharcosként szerzett emlékeit mesélte el. Személyes történeteiben visszaidézte halálra ítélésének, majd „szabadulásának” történetét, amikor életfogytiglanra változtatták a halálos ítéletét. Ahogy ő fogalmazott, halálra ítélték, de Istennek más terve volt vele, így lett Életre ítélve.

Az önkormányzat nevében Zugmann Péter alpolgármester köszöntötte őt és átadta az önkormányzat ajándékát.

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::