Ugrás a tartalomra

VII. Nyitott kapuk a logopédián - Szakmai nap a Klauzál Házban

2018. március 19. hétfő
Hetedik alkalommal rendezte meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye a Nyitott kapuk a logopédián elnevezésű rendezvényét a Klauzál Házban.
VII. Nyitott kapuk a logopédián - Szakmai nap a Klauzál Házban

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. kerületi tagintézménye március 7-én hetedik alkalommal rendezte meg a Nyitott kapuk a logopédián elnevezésű rendezvényét a Klauzál Házban. Az idei évben a logopédia európai napjának témája az úgynevezett augmentatív és alternatív kommunikáció volt, ezért a konferencia résztvevői ezzel kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg. A találkozóra az ország több pontjáról is érkeztek szakemberek, pedagógusok és szülők.
Az ünnepélyes megnyitón Bíró Rita Zsófia, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat kerületi vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a 2014-ben alapított Ajtony Péter-vándordíjat, melyet idén Nagy Dóra logopédus vehetett át. Németh Zoltán alpolgármester köszöntője után öt rendkívül színvonalas előadás következett. A közönség megismerhette az AAK oktatást, a Magyar Mozgáskotta Módszert, a Kokas-pedagógiát, a diszlexiásbarát iskolát, és az olvasás fontosságára is rámutattak a szakemberek. Ebéd után műhelymunkákon vehettek részt a megjelentek, melyen megtapasztalták, hogyan lesz a zajból zene, valamint ötleteket kaptak a beszédfejlesztéshez. (Viszkocsil Dóra)