Ugrás a tartalomra

Vízi zene az uszodában

2017. december 16. szombat
Muzsika és vízibalett-show volt a Hajós Alfréd Tanuszodában
Vízi zene az uszodában

Adventi hangversennyel és szinkronúszó-bemutatóval mondtak köszönetet idén is a Hajós Alfréd Tanuszoda dolgozói az óvodás és iskolás csoportokat kísérő, illetve a nyári napközis táborban dolgozó pedagógusoknak, dadusoknak, valamint a Hófehér Fóka Úszóiskola támogatóinak a 2017-ben nyújtott segítségért.

Vízi zene az uszodában  Vízi zene az uszodában

Bodnár Tamás uszodavezető és munkatársai pezsgővel és pogácsával fogadták a meghívott pedagógusokat, Budafok-Tétény önkormányzata, a Klik, a Védőnői Szolgálat, az IGI és a Klauzál Ház dolgozóit, valamint a szülőket és az érdeklődőket.

A vendégek üdvözlését követően elkezdődött a már hagyományosan minden évben nagy sikert arató Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar koncertje.

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek hangversenyén, Horti Gábor vezényletével elsőként az úszó Székelyi Fruzsina fuvolaszólójával W. A. Mozart: Ave Verum Corpus című műve hangzott el, majd ezt L. Mozart Zenés szánkózás néven ismert divertimentója követte. Az est folyamán a fiatal muzsikusok a népszerű argentin zeneszerző, Ástor Piazzolla több szerzeményét, Anderson: Plink, Plank, Plunk és Jenkins: Palladio című műveit, valamint az Ír táncot is eljátszották.
E könnyed zenei programot követően a már korábban felsorakozott szinkronúszók, Bojsza Orsolya és Hanczár Jázmin növendékei ugrottak vízbe, ahol összehangolt csapatmunkában „táncolták el” az eddig tanult elemek összekötéséből készült koreográfiákat. A junior korosztály produkciója után a december másodikán rendezett V. Aquatic Szinkronúszó Kupán második helyezést elért Horváth Róza Anna és az aranyérmes Gyerek Mini csapat (Dávid Lili, Farkas Júlia, Jáky Lili, Wimmer Alíz) bemutatója következett. A vízi attrakció az utánpótlás páros (Hartai Bíborka, Takács Dóra) műsorával zárult. A lányok hatalmas tapsot kaptak a közönségtől a látszólag könnyed, de biztos úszótudást, rugalmasságot és ügyességet igénylő műsorszámaik bemutatásáért.

A program harmadik részében három szólista adott rövid koncertet: Székelyi Fruzsina fuvolázott, Nagy Réka tangóharmonikázott, majd a szintén tangóharmonikán játszó Provoda Bendegúz a Búcsúzás című darabbal útjára engedte a lelkes közönséget. (Tamás Angéla)