Ugrás a tartalomra

Zenecsésze a Radóczy Galériában

2015. október 13. kedd
A Szent Mihály-napokat 13. alkalommal szervezte meg a Budatétényi Polgári Kör
Zenecsésze a Radóczy Galériában

A Szent Mihály-napok keretében nyílt képző- és iparművészeti kiállítás a Radóczy Mária Galériában, ahol a tavasszal kiírt pályázaton részt vevő alkotók munkáit nézhették meg az érdeklődők. A kiállítás anyagát egy-egy korábbi, Szent Mihály művészeti díjas alkotás és néhány közelmúltban készült mű képezte. A tárlaton többek között szerepelt Surman Viktor festőművész Sörház utca című festménye, Fabók Endre vegyes technikájú műve és pasztellképe, valamint a Kozma Lajos-ösztöndíjas Kontor Enikő keramikusművész modern kerámiái, amelyeken a művész egyszerű geometriai formákat ötvöz száraz növényekkel.

A résztvevők körében nagy sikert aratott Csajághy Laura porcelánfestő új munkája, a zenecsésze, és a többi alkotó – Bányai Gábor Bertalan keramikusművész, Bottyán Mariann és Lukács Andrea festőművészek, Horváth Ildikó grafikusművész, Herendy Csilla fotós, Herendy Veronika keramikus, Hernold Anita és Hegedűs Ágota tűzzománckészítők, Lakatos Bendegúz ötvösművész – művei is.

A kezdetektől napjainkig című tárlat kiállítóit és műveiket Pállay József festőművész, a Budai Nagy Antal Gimnázium tanára méltatta, aki részletesen elemezte a galériában látható festményeket, kerámiákat és tűzzománcokat, kiemelve azok szépségét és részletgazdagságát.

A megnyitón, amelyen Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is részt vett, az alkotók és a vendégek szórakoztatására Tóth-György Viktória Karolina énekes és kislánya adtak elő musicalrészleteket. Az önkormányzat segítségével és a civil egyesület szervezésében megvalósult rendezvényt dr. Laczkovits Mária, a Polacsek és a Kovács házaspár, valamint a Klauzál-ház szponzorálta, így a kiállítók egy-egy ajándékcsomagot kaptak a 2015-ös Szent Mihály-napok emlékére.

A Radóczy Mária Galériában október 10-én újabb kiállítás nyílik: az Artér Művészeti Egyesület Derű című őszi tárlatát nézhetik meg az érdeklődők. (Tamás Angéla)