Hírek

A Pincejárat program társkereső, ismerkedő programmal és „Hosszúlépés” sétával is kiegészül

A Tétényi Idősek Klubjában kerületi óvodásokkal készítettek húsvéti díszeket a szépkorúak.

Egy koncerten muzsikál a kerület által vásárolt új zongorán két díszpolgárunk, Hegedűs Endre és Jandó Jenő

A beiratkozás időpontja: április 12. (csütörtök) 8–19 óra között, április 13. (péntek) 8-19 óra között. A tanköteles korba lépő gyermeket a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.

Március hónap művésze lett Huber József szobrász és festő

A térség biztonságos közlekedése, fejlesztése érdekében a Balatoni úton a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában 2 db körforgalom létesül, a Tanító és a Háros utca csomópontokban, egyúttal a köztük lévő útszakasz aszfalt kopórétege is felújításra kerül.

Két 135 kilogrammos disznót negyvenen dolgoztak fel a Szelmann Ház udvarán március 24-én. A Nagytétényi Polgári Kör minden évben több disznóvágást tart, a mostanin is sokan vettek részt. Bánhidi Róbert vezetésével a hurka- és a kolbásztöltés rendkívül flottul ment.

Zsirai László író, költő, publicista, irodalmi szerkesztő Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Tovább bővült a szűk másfél évvel elindított stratégiai partnerségi kör, melyet Budafok-Tétény Önkormányzata hirdetett meg helyi vállalkozók számára. Karsay Ferenc polgármester március 22-én három céggel: Adytum Kft., H-Control Vagyonvédelmi Kft, valamint a Serfőző és TSA Kft. írt alá megállapodási szerződést a Városházán.

A március 24-én 90. alkalommal megtartott Magyar Örökség-díj átadóján a budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola is elismerésben részesült. A díjat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehették át az iskola képviselői.