A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. CXXII. törvény rendelkezései alapján az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség összeolvadásával január 1-jétől létrejön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV), mely ezen időponttól az összeolvadó szervek jogutódjaként működik tovább.

Több helyről érkezett visszajelzés nyugdíjasokat érintő csalásokról. A jelzések szerint ismeretlen személyek - a nyugdíjbiztosítási igazgatóság dolgozójának kiadva magukat, és azt állítva, hogy nyugdíj-kiegészítést hoztak - bejutnak a nyugdíjasok otthonába és kifosztják őket.

Az év utolsó napjaiban esedékes "petárdaszezon" közeledtével fokozottabban kell ügyelnünk kedvenceinkre. A kutyák a hirtelen robbanástól nagyon könnyen megrémülhetnek, az addig jámbor, otthonülő kutya világgá szaladhat.

Művészeti és kézműves alkotásokat vásárolhattak az érdeklődők ezen a hagyományos karácsonyi ajándékvásáron a Szelmann házban, december 18-án.

Egész éves kiemelkedő munkájáért kapott jutalmat 26 rendőr december 17-én, a Szelmann-házban.

Karácsonyi hangulatot varázsoltak a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola népzene tanszakának tanulói és tanárai a Vörösmarty térre december 12-én.

Télen a jeges vizek is szedik áldozataikat, az előírások be nem tartásából vagy nem ismeretéből eredően. Ezért indokolt kellő időben felhívni a lakosság figyelmét a jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabályaira, rendelkezéseire.

Hátrányos helyzetű családok gyerekeinek szerveztek sportversenyt december 11-én. Négy iskolából összesen 40 gyerek érkezett.

A kerületben az ünnepek közeledtével nőtt a betörések száma. Vigyázzunk érté­keinkre, tartsuk mindig zárva a bejárati ajtót! A bevásárlóközpontokban számítani lehet zsebtolvajokra, ne hagyjuk a pénztárcánkat könnyen elérhető helyen!

A Jobbik XXII. kerületi alapszervezete hagyományos adventi keresztszentelő ünnepségét tartotta december 12-én.