Az idén is megünnepelte névadója születésnapját a Klauzál Gábor Társaság.

Az önkormányzat, Németh Zoltán és Font Sándor országgyűlési képviselők közös fellépése és a lakossági felháborodás nyomán sikerült megmenteni az egykori Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztő Kutatóintézetet. A budatétényi Rozáriumban, amely Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye, 1400 rózsatőt nevelnek, és itt található a rózsagénbank ültetvénye is.

Ed Neumeister és a BJO november 26-a és 28-a között, a Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál sztárvendége lesz a Klauzál Házban.

Dr. ?ngyán József vidékfejlesztési államtitkár a Parlamentben Font Sándor képviselő kérdésére válaszul november 15-én bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő létrehozta az Állami Gyümölcs- és Dísznövény-termesztési Kutató-Fejlesztő Nonprofit Közhasznú Kft.-t.

Idén öt kiemelkedő kerületi személy kapta meg az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékére alapított elismeréseket. Kubik Anna Alternatív Kossuth-díjas színésznő és Kéry Zoltán egykori kerületi ellenzéki személyiség a Forradalom Bölcsője ezüstplakettet kapta.

A helyi kerékpáros közlekedés jelenlegi helyzetével és fejlesztési lehetőségével kapcsolatban tartottak összejövetelt október végén Érden, a civil szakmai szervezetek, szabadidős sportegyesületek és az érintett önkormányzatok bevonásával.

Szombatról vasárnapra virradóra, azaz október 31-én hajnali három órakor két órára kell visszaállítani az óramutatókat, ekkor ér véget a nyári időszámítás.

Október 27-én nyolcvanhetedik születésnapján köszöntötték Márk Gergely rózsanemesítőt tisztelői, egykori munkatársai, barátai a Füvészkertben.

Ezekben a napokban lélekben ismét együtt leszünk hosszabb-rövidebb ideje elveszített szeretteinkkel. Gyertyát, mécsest gyújtunk emlékükre a temetőben, koszorút helyezünk el sírjukra.

A Káldor Adolf utcai szakrendelőben az eddiginél korábban, már reggel fél héttől mehetnek laborvizsgálatra a betegek.