Hírek

A japán atomerőmű-baleset után Budafokon március végén mértek először a levegőben magasabb jód-131 koncentrációt, amely a korábbinak öt-tízszerese.

Virágágyások beültetésére lakcímenként átlag 50 db egynyári növényt, utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként átlag 10 db növényt ajánl fel az Önkormányzat.

Április 3-án déltájt megérkezett a Péter-Pál kápolnához a Magyar Zarándokút Egyesület első csoportja.

Kiss Józsefet az önkormányzat különleges járművével szállították április 1-jén a Fradi-pályára a budatétényi Reménysugár Intézetből.

Március 29-én a Városházán ünnepélyes keretek közt tett állampolgári esküt Szabolcs Attila polgármester előtt nyolc határon túli magyar.

Április 1-jétől átveszi a kábeltévé-szolgáltatást a UPC a Fibernettől. Az új szolgáltató változatlan árakon jobb szolgáltatást ígér és kedvezményeket kínál a csatlakozó, illetve szolgáltatáscsomagot váltó ügyfeleknek.

Az M0 déli szektorának bővítése kapcsán lezárták a Növény utcát. A körzetben lakók egyre elégedetlenebbek, mert a gyalogosforgalom megszüntetése sokak számára egyenlő a közlekedési lehetőségek minimálisra csökkenésével.

Három nagyzenekar játszott március 27-én a Budafoki Fúvóstalálkozón a Klauzál Házban.

Varga Miklós a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át március 15-e alkalmából. A kerületünkben élő előadóművész előadóestet tartott a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában.

Az önkormányzat közzé tette a közművelődési pályázatok kiírásait. Pályázhatnak önkormányzati fenntartású intézmények, valamint nem önkormányzati fenntartású intézmények, alapítványok, egyházak, egyesületek.