Hírek

Kerületünk díszpolgára, Hegedűs Endre augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi minisztertől.

A Munkácsy-díjas művészt 73 éves korában, augusztus 12-én érte a halál. Nemrég Zebegényben, a Szőnyi István Emlékmúzeumban az életművéből kiállítás nyílt, amely szeptember 10-ig látogatható.

Az év végétől immár Dél-Budán is elérhető lesz egy, a lakossági igényeket messzemenőkig kiszolgálni képes, korszerű szelektív hulladékgyűjtő udvar a XXII. kerületben, Nagytétényben.

A rendszerváltás után Budafok-Tétényben nyílt meg az első budapesti golfpálya, melyet még kettő követett. A három budapesti golfklub háromfordulós bajnokságot rendezett a magyar golf megszületésének századik évfordulóján.

Július 30-án nyílt nappal ünnepelték a felújított kennelek átadását a HEROSZ ?llatotthonban.

Július 23-án szombaton délelőtt avatták fel Baross Gábor köztéri mellszobrát a róla elnevezett budafok-tétényi városrészben.

Színesebb, tartalmasabb, lényegre törőbb, olvashatóbb lett a Városházi Híradó. Az új főszerkesztő, Haraszty Gyula nagy tervekkel látott munkához. Munkatársunk őt kérdezte.

Az Árpád utcai iskola új, hőszigetelő homlokzatot kap, hőszigetelés és energetikai korszerűsítés folyik a Kolonics Iskolában.

A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat, rosszulléteket, de figyelmetlenségünk akár tragédiát is okozhat.

A Magyar Zarándokúton március 31-én első alkalommal útjára indult maroknyi vándor tizennégy napját megörökítő fotókiállítás nyílt július 1-jén a budafoki könyvtárban.