Hírek

A 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat és a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja megemlékezést tartott március 11-én a Budafok-felsővárosi temetőben, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc hős katonái, Térey Pál honvéd huszárőrnagy és Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékénél.

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adta át március 10-én Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Zugmann Péter alpolgármester az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket.

Március 3-án tartották meg az olimpikonok immár hagyományos éves találkozóját a budafoki Vináriumban.

A Rózsavölgyben élő Hegedűs Endre a Köztársasági Érdemérem, a Cziffra György-díj, a Liszt Ferenc-díj, a Pro Urbe díj és a Kultúra 22 díj mellett március 10-e óta Budafok-Tétény díszpolgára.

Nitulov Etelkát március 8-án köszöntötte Szabolcs Attila polgármester és dr. Répás Judit aljegyző.

Rendőrkézre kerültek a decemberben és januárban elkövetett, nagy felháborodást kiváltó bűncselekmények elkövetői.

Az Iparművészeti Múzeum intézménye március 1-től továbbra is csak hétvégén tart nyitva.

Civil szervezetek pályázhatnak programjaikkal az idei Urbitális Majálisra. A májusi "Nagyváros Fesztiválra" lehet jelentkezni kulturális, építészeti, környezetvédelmi és bármilyen közösségi programmal.

Március 10-én, a már hagyománnyá vált "Torkos csütörtökön" féláron fogyaszthatunk a mozgalomhoz csatlakozó éttermekben.

Március 8-án lett volna 90 éves a Nagytétényben született Romhányi József író, költő, szövegíró, műfordító.