Hírek

Nyolcadik alkalommal várta december 4-én a látogatókat a Nagytétényi Kastélymúzeum adventi rendezvénysorozatának megnyitója. A Karácsony a kastélyban című hagyományos program keretében az antik bútorok között gyönyörű karácsonyfák láthatók, amelyeket iparművészek díszítettek fel saját alkotásaikkal.

Kivételes élmény részesei lehettek a Szent Lipót plébániatemplomban december 5-én délelőtt, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar karácsonyváró hangversenyén jelen lévők.

December 1-jén délután a Farkasréti temetőben felavatták a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus, Budafok-Tétény díszpolgára síremlékét.

Az idén is megünnepelte névadója születésnapját a Klauzál Gábor Társaság.

Az önkormányzat, Németh Zoltán és Font Sándor országgyűlési képviselők közös fellépése és a lakossági felháborodás nyomán sikerült megmenteni az egykori Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztő Kutatóintézetet. A budatétényi Rozáriumban, amely Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye, 1400 rózsatőt nevelnek, és itt található a rózsagénbank ültetvénye is.

Ed Neumeister és a BJO november 26-a és 28-a között, a Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál sztárvendége lesz a Klauzál Házban.

Dr. ?ngyán József vidékfejlesztési államtitkár a Parlamentben Font Sándor képviselő kérdésére válaszul november 15-én bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő létrehozta az Állami Gyümölcs- és Dísznövény-termesztési Kutató-Fejlesztő Nonprofit Közhasznú Kft.-t.

Idén öt kiemelkedő kerületi személy kapta meg az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékére alapított elismeréseket. Kubik Anna Alternatív Kossuth-díjas színésznő és Kéry Zoltán egykori kerületi ellenzéki személyiség a Forradalom Bölcsője ezüstplakettet kapta.

A helyi kerékpáros közlekedés jelenlegi helyzetével és fejlesztési lehetőségével kapcsolatban tartottak összejövetelt október végén Érden, a civil szakmai szervezetek, szabadidős sportegyesületek és az érintett önkormányzatok bevonásával.