Hírek

A Március 15. téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található a "Barbárok harca a rómaiakkal" szökőkútszobor. A "Budapest szíve" program a szobor áthelyezését tartalmazza. Segítsen Ön is a döntésben: kerületünkbe kerüljön a mű?

A tűzoltók október 3-án déltől késő estig dolgoztak a Nagytétényi úton. A használaton kívüli, körülbelül ezer négyzetméter alapterületű épületben bontás közben csaptak fel a lángok.

A Rohaan-házaspár már közel harmincöt éve gyűjt adományokat a volt szocialista országokban élő rászorultaknak. Nem is mindig kockázat nélkül: 1989 márciusában, Romániában többször is bevitték a holland úr testvérét a rendőrségre.

Benedek György Prófétája egy roncskőből vált műalkotássá. A bazaltból faragott szobor a hónap műtárgya, amit február 15-től egy hónapon át lehet megtekinteni a Városháza előtt.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

Szeptember 3-án délután négy, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál hagyományaihoz méltó kiállítás és este egy forró hangulatú nyitóhangverseny köszöntötte a rendezvénysorozatot.

Szeptember 3-a péntek éjféltől 5-e vasárnap éjfélig forgalomkorlátozások, útlezárások és forgalmirend-változások lesznek.

A Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében szeptember 23-án magyar-osztrák tanácsadó napot tart Budapesten.

Az M0 útgyűrű szélesítése következtében a Bartók Béla út térségében a jelenlegi csapadékvíz-elvezetést biztosító rendszer megszűnik, ezért az M0 útgyűrű tárgyi szakaszához kapcsolódóan megtervezték az elvezető csapadékvíz-gerinccsatornát a Váza utca - Batthyány utca - Csút utca, illetve a Batthyány utca nyomvonalon, közel 1900 méter hosszban, a Váza utcai átemelő telep csapadékvízoldalának bővítésével egyetemben.