Az önkormányzat határozott fellépésére a gázvezeték építés kivitelezője és a megrendelő Főgáz Gázelosztó Kft is ígéretet tett, hogy november 30-án, csütörtökön megkezdik az útburkolat helyreállítását.

A Nádasdy művészeti iskola művésztanárának kiállítása

Budafok-Tétény új díszpolgára, Udvarnoki atya tartott ünnepi szentmisét a budatétényi Szent István templomban.

A képviselők november 16-án megemlékeztek Schmidt Györgyről, a közelmúltban elhunyt volt önkormányzati képviselőről. Köszöntötték a hónap művészét, Antal Mátyás karnagyot, döntöttek a Budatétényi SE és a Budafoki Kézilabda Sportegyesület támogatásáról. Elfogadták a Klauzál Ház jövő évi munkatervét is.

Közel egy éve kért segítséget az önkormányzattól Nagy Tibor, egykori állomásvezető a budafoki mentőállomás megújításához. Az önkormányzat stratégiai partner-vállalkozásainak közreműködésével régóta várt fejlesztések valósulnak meg, melynek első lépéseként a klímaberendezést korszerűsítették.

Budafok-Tétényben már hagyomány, hogy a szociális munka napja alkalmából köszöntik a segítő tevékenységet végzőket a kerület vezetői. November 14-én táncos műsorral és állófogadással fejezték ki nagyrabecsülésüket.

Tizenegy lakos jelentkezett be előzetesen a november 16-án megtartott közmeghallgatásra, melyen nyolcan jelentek meg és mondták el problémáikat. A panaszok többsége az utakkal, a szennyvízelvezetéssel és a parkokkal kapcsolatos problémákra irányultak. A kérdésekre Karsay Ferenc polgármester válaszolt.

Balázs János zongoraművész előadására nagyon sokan voltak kíváncsiak november 25-én, szombaton a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban. A koncerten részt vett Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc is. Az est zárásaként támogatási szerződést írtak alá a 2018. évi Cziffra Fesztivál támogatásáról.

Az újabb három ponttal menekül a Budafok a kiesőzónából

Nagyobb figyelmet kapnak a fejlődő játszóterek, mint a játékok karbantartása, holott ezeket is ugyanolyan fontos rendszeresen elvégezni. Az önkormányzat időszakosan felméri a játszótéri eszközök állapotát, a gyerekek biztonsága a fő szempont.