Hírek

A Polgármesteri Hivatal köztisztviselők napja, a Káldor Adolf Szakrendelő Semmelweis nap alkalmából tart zárva július 1-jén, hétfőn.

Az M0 autóút déli szektor rekonstrukciója keretében a Deák Ferenc hídon kialakított ideiglenes áthaladási lehetőséget a betonozási munkák miatt 2019.06.26 (szerda) délelőtt 10.00 órától 2019.06.28. (péntek) délután 13.00 óráig megszüntetik.

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezését azonban előre nem látható közműkiváltási problémák késleltetik. Emiatt a Háros utcánál várhatóan augusztus végén adják át a közlekedőknek az új körforgalmú csomópontot.

Tornát nyertek a BMTE 11 évesei Wolfsbergben, másodikak lettek Lellén

Május végén fejeződött be a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda tetőfelújítása, június első hetében pedig a Varázskastély Tagóvodában indult el a beruházás, amelynek során új, hőszigetelő tetőszerkezetet kap az épület.

Június 21-én, a Kerület Napján ünnepélyes keretek között adták át a kerület új Duna-parti sétányát és szabadidőparkját. Az átadó ünnepségen részt vett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása a vízelvezetési problémákra is rávilágított. Kérjük, hogy a leírtak alapján ellenőrizzék saját ingatlanuk esetében a csapadékvíz-elvezetés szabályosságát és tegyenek eleget jogszabályi kötelezettségeiknek!

Az önkormányzat levélben utasította el a Nagytétényi út lezárását mindaddig, amíg a kerülőútként szolgáló Növény utcai aluljáró csapadékvíz-elvezetési problémáit nem oldja meg a kivitelező.

Betekintést nyerhettek a szülők és a gyerekek a Leányka Tagbölcsőde konyhájába, ahol egészséges finomságokat készítettek.

Az erdélyi magyar író, Gazda József új könyvét mutatták be a Szivárvány Idősek Klubjában.