Hírek

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségük volt arra, hogy augusztus 30-tól szeptember 20-ig az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül a világhírű borászati központban elleshessék a szakma fortélyait.

Pályázati felhívás Bursa Hungarica ösztöndíjra. A pályázat rögzítésének és benyújtásának határideje november 7.

Toldi Judit közjegyző áprilisban vette át elődjétől, Dombi Pétertől a Savoyai Jenő téren található közjegyzői irodát, amely mostanra már kicsinek bizonyult, ezért a Promontor Udvarban béreltek egy nagyobb helyiséget.

Budafok-Tétény polgármesterét Simon-Palov Judit kérdezte a Karcolatban.

Szeptember 30-án elindult a szavazás és november 29-ig lehet SMS-t küldeni! Szavazzunk rá minél többen, hogy megkapja a díjat! A díjátadó ünnepség december 1-én lesz a Müpában.

Újabb szakaszához érkezett a Káldor Adolf Szakrendelő megújítása: az épület belső terei következnek, padlótól a mennyezetig, melynek végén egy korszerű épület várja majd a pácienseket. Az egészségügyi szakellátás a munkálatok ideje alatt folyamatos lesz!

A délelőtti órákban sorra érkeztek a csikóslányok a hintókon, a feldíszített nagyterembe, ott volt a gyülekező, ahol sorra készültek a népviseletbe öltözött ünneplőkről az emlékfotók.

A Campona évek óta segíti a XXII. kerületi családokat, minden évszakban igyekszik odafigyelni az igényekre. Az ősz az iskolakezdés időszaka, ami rendkívüli anyagi megterhelést jelent a szülőknek, ezért a bevásárlóközpont heteken át tartó tanszergyűjtési akciót szervezett a nehéz helyzetű családok gyermekei számára.

Szepesfalvy Anna alpolgármester előadása a Szent István Egyetemen. Bemutatkozott a Bornegyed-, és a borfesztivál-projekt, valamint a YouInHerit.

Népszerű lett a kisgyerekes családok körében a Komáromi úti megújult játszótér.