Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzata árverésen értékesítésre kínálja a Verseci u. 7. fszt. 6. alatti lakást


ÁRVERÉSEN ELADÓ INGATLAN

 

Árverési dokumentáció megvásárolható 10.000.-Ft + 27 % ÁFA = 12.700.-Ft készpénzért 

hétfőn 13.30-17.30 óra,
szerdán 8.00-12.00 óra és 14.00-16.00 óra
 között a Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Polgármesteri Hivatalban (1221 Bp., Városház tér 11.), az I. emeleti pénztárban. A pénztári befizetés után a dokumentáció átvehető a földszint 5., vagy  6. szobában, Párkányi Ferenc ügyintézőnél, vagy dr. Barnáné Károsi Klára irodavezető-helyettesnél.
e-mail: epitesihatosag@bp22.hu, tel: 229-2611/140, 06-20-22444-97

Az árverésen az személy/cég vehet részt, akinek az ajánlati biztosítéka (kikiáltási ár 10%-a) az árverést megelőző nap 16.00 óráig az Önkormányzat számlájára beérkezett, és ugyanezen időpontig a vételi szándéknyilatkozatát benyújtotta, és az árverési dokumentációt megvásárolta.

Letölthető szándéknyilatkozat természetes személyek részére>>
Letölthető szándéknyilatkozat jogi személyek részére>>

Cím: 1222 Bp. Verseci u. 7. házszámú, fsz. 6. ajtószámú, 23 m2 alapterületű, felújítandó, komfort nélküli lakás

Helyrajzi szám: 225148/0/A/6

Kikiáltási ára: 5.800.000.- Ft

Az önkormányzat tulajdonát képezi a Budapest XXII. kerület Verseci u. 7. szám alatti 225148 hrsz-ú, társasházban a fszt. 6. ajtószámú, 23 malapterületű, egy szoba, konyha-zuhanyfülke és külső WC helyiségekből álló 225148/0/A/6 hrsz-ú, komfort nélküli lakás. A lakás közvetlen az udvarból közelíthető meg, műszaki állapota miatt felújításra szorul. A 751 malapterületű ingatlanon lévő társasházban összesen 6 db albetét van, s a társasháznak a közműszolgáltatók felé jelentős felhalmozott tartozása van (víz, csatornadíj hátralék — 2016-2017 évről közel 3 Millió Ft) mely jogvita alatt áll. Az önkormányzati lakás után a tulajdonrésznek megfelelő közös költség és közüzemi díjak rendezettek, viszont a társasház tartozásának végleges, akár bírósági úton történő rendezése érinthet majd a tulajdoni hányad utáni költséget, melyből következően a társasház jogvita alatt álló közüzemi tartozásának a lakás tulajdoni hányada utáni megfelelő összegű hátralékot az új tulajdonosnak vállalnia kell.

A társasházban 6 lakás található. Az épület az 1920-as években épült földszintes, alápincézetlen, tetőtere nem beépített. Falazata vegyes, tégla és mészkő, talajnedvesség elleni szigetelés nélküli, a záró födém fafödém, tetőzete fa fedélszékes, sátortetős kialakítású, palafedéssel. A lakást határoló homlokzata kőporos vakolat, omladozó, rossz állapotú. A lakáshoz tartozó kéményen repedések láthatóak, a fedkő töredezett, felújítandó. Az épületet 1972-ben részlegesen felújították. Az ereszcsatorna, az eresz deszkázat, a tetőfedés rossz állapotú, felújítandó. A homlokzat részben felújított, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok egy része a lakását határoló homlokzatot felújította. A 6. számú lakás homlokzata nincs felújítva. A telek szabálytalan ötszög alakú, az épület a telek közepén helyezkedik el. A Verseci utcai szomszédos ingatlannal közös telekhatáron áll a tároló melléképület.

A lakás előtti előkert rendezetlen, elhanyagolt.

Az árverés tárgyát képező 23 m2-es komfort nélküli lakás a Verseci utcából közelíthető meg, a kb. 5 méteres előkerten keresztül.

A lakásajtók fából készültek, karbantartásuk elmaradt, cserélendők. A szoba ablaka az oldalkert néz, jó állapotú műanyag ablak. A lakás falai évtizedek óta nem voltak festve, a szoba burkolata parketta, elhanyagolt, rossz állapotú. A falak vizesek, salétromosak, penészesek. A mennyezeten beázási nyomok láthatóak.

A lakás két helyiségből áll. A szobába az előtérből lehet bejutni, burkolata mészkő mozaiklap. A szoba egyik sarkában egy falikút van, itt van vízvételi lehetőség, Az előtérben a padlós lépcső alatt egy kis tároló került kialakításra. Meleg víz nincs.

A lakás mellett lévő külső közös WC-t a szomszédos földszint 3. lakással közösen használják.

A lakásnak egyedi fűtési lehetősége van. A fűtéshez a kémény felújítása szükséges. A lakás és az épületrész műszaki állapota gyenge, felújítandó. A lakás jelenlegi állapotában nem lakható. A lakás közcsatornába történt bekötéséről adat nem áll rendelkezésre.

A földszint 6. számú lakás helyiségei:

  • szoba: 21 m2
  • előtér: 2,3 m2

A lakáshoz tartozó külső helyiségek:

  • közös WC: 1 m2
  • tároló: 6 m2

Ajánlati biztosíték összege: 580.000.- Ft

Árverési időpont: 2018. május 10., 9.30 óra

Az ingatlan megtekintési időpontja: előzetesen egyeztetett időpontban

Árverés helye: 2040 Budaörs, Budapesti út 28. Kozma Ügyvédi Iroda