Cziffra György születésnapi emlékkoncert - Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma hangversenye

Időpont: 2018-11-24 19:00
Helyszín: Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ
További információ:

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása.  Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos ma már jól ismert művészt segített a pályára. A Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze. Ezáltal nagy hangsúlyt kap a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, mely törekvéshez a 13. kerületi és a 22. kerületi Önkormányzat is csatlakozott és nyújt támogatást. Angyalföldön, ahol Cziffra gyermekkorát töltötte a József Attila Művelődési Központban november 5-én hétfőn 19 órai kezdettel a Cziffra György Fesztivál Tehetség-díjasai Horti Lilla énekesnő és Devich Gergely gordonkaművész hangversenye lesz hallható. Műsorukon Liszt és Puccini dalok valamint Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve.

November 24-én szombaton a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban Kassai István, Balázs János és a Virtuózok győztese Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt. A hangversenyen Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongora darabjai valamint négykezes művek hangzanak el.

„…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet....”  

(Balázs János Liszt és Prima-díjas zongoraművész a fesztivál alapító, művészeti vezetője)

2018. november 24. (szombat) 19:00 óra – Cziffra György születésnapi emlékkoncert

 Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ

Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma hangversenye

Liszt, Chopin, Rahmanyinov zongoradarabok