Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellékek bemutatója

Időpont: 2017-04-22 13:00
Helyszín: Budapesti Hamvasztó, 1225 Budapest, Bányalég u. 31.
További információ:

Ne legyen tabutéma a halál!
Nyílt nap és környezetbarát temetkezési kellék bemutató
a Budapesti Hamvasztóban a Föld Napja alkalmából

 

2017. április 22-én, szombaton a sokak számára oly titokzatos hamvasztási folyamatok mellett, a Budapesti Hamvasztó gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásait ismerhetik meg a látogatók. A Föld Napja alkalmából rendezett környezetbarát temetkezési kellék bemutatón különleges, lebomló urnákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Emellett tájékoztatást kapnak a gyászfeldolgozást támogató, önsegítő csoportok hálózatáról is.

A hamvasztáshoz számtalan előítélet, városi legenda társul. Budapest egyetlen és az ország legmodernebb hamvasztója, melyet Budapest-Tétény polgármestere avatott és az egyházak képviselői szenteltek fel tavaly májusban, a hamvasztáshoz kapcsolódó összes kegyeleti funkciót kínálja. Az Adytum Kft. tulajdonában lévő krematóriumban számítógépes rendszer vezérli a folyamatokat, melyek a szigorú biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, a kegyeleti szempontok maximális figyelembe vételével zajlanak.

Különleges szolgáltatásaikkal lehetővé teszik az elhunyt személyiségéhez igazodó, méltó búcsú lehetőségét, a testtől való búcsúzást, a hamvasztás előtti koporsós ravatalozást, amely szakpszichológusok szerint a könnyebb gyászfeldolgozást segítheti hosszú távon. Lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak arra, hogy hiányérzet és szorongások nélkül záruljon le szerettük utolsó útja, ha a hamvasztásos temetkezési formát és a Budapesti Hamvasztót választják. Emellett lehetőséget biztosítanak a hamvasztás folyamatának végig kísérésére a hozzátartozók számára, így a család megbizonyosodhat róla, hogy méltó módon bánnak hozzátartozójukkal, a hamvasztással kapcsolatos esetleges félelmeik alaptalanok.

Az ingyenes programon a krematóriumlátogatás közben minden olyan terület is bejárható lesz, mely egyébként nem látogatható. Az érdeklődők pontos tájékoztatást kapnak a hamvasztás minden mozzanatáról, megismerhetik a gyászfeldolgozást segítő, családcentrikus szolgáltatásokat, megtekinthetik a kemencéket működés közben és tabuk nélkül tehetik fel kérdéseiket a nyílt nap házigazdáinak: Tóth Dianának, a Budapesti Hamvasztó vezetőjének és Tóth Zoltánnak a Magyarországi Krematóriumok Országos Szövetségének elnökének. A környezetbarát temetkezési kellék bemutatón a hamvak természetben történő elhelyezésével kapcsolatos szabályozásról, valamint a speciálisan erre a célra kialakított öko-urnák – például szóró párnák, szóró hengerek, lebegő kagylók, homok gömbök és só urnák – működéséről kaphatnak átfogó képet a látogatók. A gyász feldolgozását támogató önsegítő, sorstárs csoportok működését a Napfogyatkozás Egyesület titkára, Rácz Katinka mutatja be.

Megközelíthető (BKK):       33-as busszal a Móricz Zsigmond körtérről

A krematórium területén korlátozott számban díjmentes a parkolás.