Programok

Legfrissebb híreink

2017-01-23

Telt házas kerületi óvodák

A kerületben 14 tagóvoda várja nap, mint nap a több mint 1400 óvodás korú gyermeket. Az óvodapedagógusok megfelelő szakmai felkészültséggel foglalkoznak a kicsikkel, hogy saját képességük szerint a lehető leggyorsabban fejlődhessenek. Horvátné Fűkő Zsuzsanna az Egyesített Óvoda vezetőjét kérdeztük a tavalyi évről.

2017-01-23

Jó tanácsok szmog idejére

A szennyezett levegőn a lehető legkevesebb időt töltsük, használjunk porszűrő maszkot!

2017-01-23

Bu­da­pestre ri­asz­tást ren­delt el a fő­pol­gár­mes­ter

Elrendelte a szmog­ri­adó ri­asz­tási fo­ko­za­tát Bu­da­pes­ten a fő­pol­gár­mes­ter. Hétfő reg­gel 6 órá­tól tilos olyan gép­jár­mű­vel köz­le­kedni a fő­vá­ros­ban, amely­nek for­galmi engedélyé­ben a kör­nyezetvédelmi osz­tályt je­lölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amely­nek forgalmi en­ge­dé­lye nem tar­tal­maz környezetvé­delmi osz­tályt je­lölő kódot.

Polgármester


Idén először: Kerület Napja

Az Úr 2017. esztendejébe léptünk. Egymást váltó generációk munkáját folytatjuk, ahogy a mi munkánkat is folytatni fogják. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha világosak a terveink, és egymást segítve, szövetségben dolgozunk. 
 
Jelentős teremtő erő hajtotta és hajtja előre Budafok-Tétény fejlődését: az itt lakók igényessége, vágyai és fantáziája. Mostanában másról sem hallani, mint a gondolat teremtő erejéről, teremtsünk hát együtt mindannyian, közös terveinket így nagyobb eséllyel tudjuk megteremteni a valóságban is.
 
Idén fontos esemény lesz Budafok-Tétény életében a Kerület Napja.
Tavaly a május 26-i Képviselő Testületi ülésén döntöttünk arról, hogy 2017-ben első alkalommal – hagyományteremtő jelleggel – megtartjuk a Kerület Napja ünnepséget, amelyet ezentúl minden év június 21-én, Záborszky Nándor születésének napján rendez meg az önkormányzat. Ez is egy olyan alkalom lesz, amikor évről évre együtt tekintjük át, mit sikerült megvalósítanunk, mik a további közös terveink, és a különféle kerületi díjak ünnepélyes átadásával köszönjük meg a közösség érdekében kiemelkedő munkát végző polgáraink teljesítményét. 
 
Mit kívánok a kerületieknek az új évre? – tették fel többen is a kérdést. A legnagyobb vágyam, hogy tartani tudjuk ezt a tempót, amivel jelenleg haladunk előre. Úgy érzem magam, mint egy gőzmozdonyon. Rengeteg energiát, időt és fáradságot igényelt, amíg felfűtöttük a kazánt, amíg helyrehoztuk a sínt, amin haladni kell, amíg a rendszer mozgásba lendült.
 
Remélem, meglesz minden, hogy továbbra is lendületben maradjunk. Ha ebben az ütemben tudunk haladni, fejlődni tovább, akkor Budafok-Tétény az egyik legjobb hely lesz az országban. Továbbra is célunk, hogy megvalósulhasson a Kárpát-medencei Borközpont és Budapest bornegyede lehessünk, amit nem csak felkeresni érdemes, hanem ahol jó élni is!
 
Kívánok mindannyiunknak, budafok-tétényieknek egy sikerekkel teli és boldog új esztendőt!

Karsay Ferenc
polgármester 


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: