Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-12-13

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Baptista Szeretetszolgálat idén is elindítja a Cipősdoboz akciót. Az ajándékokkal megtöltött cipősdobozt a Klauzál Házban is leadhatjuk, ahol december 20-ig várják a csomagokat, melyek még karácsony előtt eljutnak a gyermekekhez.

2017-12-13

Tartsuk tisztán járdáinkat!

A hidegebb idő beköszöntével is tartsuk rendben a járdáinkat, ugyanis a lehulló falevelek és a hó gondokat okozhatnak a gyalogos közlekedésben. Fontos tudni, hogy a járdák tisztán tartása a lakók feladata, ennek elmulasztása pénzbírságot von maga után.

2017-12-13

Tájékoztató a téli igazgatási szünetről

A Polgármesteri Hivatal 2017. december 20. napjától 2017. december 29. napjáig igazgatási szünetet tart. Az igazgatási szünet időtartama alatt kérelmek, beadványok a Hivatal portáján nyújthatók be (1221 Budapest, Városház tér 11.).

Programok

Polgármester


Stratégiai partnereink a kerület sikeréért

 

Másfél éve, amikor az első három stratégiai megállapodást aláírtuk a Városházán megígértük, hogy a kör hamarosan és folyamatosan bővülni fog. A kitűzött cél a kölcsönös segítségnyújtás, a kerület fejlődése, a budafok-tétényiek érdekében. Azóta a stratégiai partnerek száma harminc fölé emelkedett, és a folyamat korántsem ért véget.

Stratégiai partnereink tevékenységi köre, szakterülete rendkívül szerteágazó: többek között képkeretezés, bor- és pezsgő készítés, sütőélesztő gyártás, bevásárlóközpont működtetés, kézműves csokigyártás, faanyag kereskedelem, időjárás előrejelzés, épületbontás, ajándéktárgy készítés, családtervezést segítő-támogató civil szervezet, agrártudományi kutatásokat folytató állami cég és autófényezéssel foglalkozó autósműhely.

A közel 30 helyi érdekeltségű, itteni székhellyel is rendelkező stratégiai partner cég között van kisméretű családi vállalkozás és nemzetközi multinacionális vállalat, nemrég alakult és évszázados múltú patinás cég egyaránt. Egy mindenképpen közös bennük: mindannyian elkötelezett támogatói annak, hogy Budafok-Tétény dinamikusan fejlődő település legyen. Közös érdekünk, hogy a főváros Bornegyede egy széles körben ismert és elismert márkanévvé váljon.

Vannak olyan kiemelkedő partnerek, mint például a Törley Pezsgőpincészet Kft., amelynek neve, múltja kezdetektől összefonódott településünk nevével. Ma már hungarikumként is öregbítik Budafok-Tétény jóhírét a világban. Vannak olyan néhány évtizede érkezett „telepesek” is, akikre szintén méltán lehetünk büszkék, mert a jelenben teszik ugyanazt, amit anno Törley József képviselt: bíznak a település vállalkozásbarát szellemében, fejlődéspárti környezetében. A Budafok-Tétényben is sikeres cégek közül az egyik ilyen, nekünk, kerületieknek bizalmat szavazó vállalkozás az Ivanics Kft., amely az önkormányzat stratégiai partnereként éppen a napokban avatta fel a Hajó utcai Duna-partnál megépült új budafoki autószalonját, mindezt önerőből, mintegy másfél milliárd forintos beruházásként. A cégtulajdonos, ügyvezető igazgató, Ivanics Lajos úr hangsúlyozta: nagyon fontos volt számukra, hogy az épület ne csupán a mának, hanem a holnapnak is megfeleljen. Céljaink tehát közösek: a közösség, az itt lakók érdekében hosszú távra tervezünk.

A stratégiai partneri megállapodások megkötésekor mindig hangsúlyozzuk, hogy az önkormányzat kiemelt szempontnak tekinti a foglalkoztatás elősegítését, az új munkahelyek teremtését. Ilyen szempontból most újabb mérföldkőhöz érkeztünk: 70 fős alkalmazotti létszámmal, 50 új munkahely teremtésével nyitott új autószalont kerületünkben a hazai autókereskedelmi piac egyik meghatározó szereplője, az Ivanics Kft. 

A Képviselő-testület két éve, 2015. december 10-i ülésén döntött arról, hogy támogatja a szorosabb együttműködést az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozók között. Akkor is azt hangsúlyoztam, most is vallom, hogy mind a nagy, mind a kisvállalkozások egyaránt lehetőséget kapnak, az ajtó mindenki előtt nyitva áll, akinek nincs köztartozása és nem állnak jogvitában az önkormányzattal.

Az a fontos, hogy mindkét fél szándéka szerint, az egyenrangú partnerség alapján mozdítsuk elő a kerület gazdasági életét és fejlődését. Az önkormányzat részéről továbbra is segítjük a hivatali ügyintézést és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel is támogatjuk a velünk együttműködésre lépő vállalkozásokat, cserébe aktív részvételre számítva a kerület közéletében. Alalpelv, hogy a programban résztvevő vállalkozások elmondhatják észrevételeiket az őket érintő kerületi rendeletekkel kapcsolatban, valamint lehetőséget kapnak egymás jobb megismerésére is.

Örüljünk együtt egymás sikerének, mert a nagyvárosi kisvárosban továbbra is igaz, hogy „Mindenki fontos”!

 

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: