Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-12-10

Böjte Csaba Budafok-Tétényben

December 7-én Böjte Csaba ferences szerzetes karácsonyi üzenettel érkezett a Városházára, ahol az együttérzésről, szeretetről és a nemzeti összetartozásról tartott ünnepi előadást.

2018-12-10

Ez történt az év utolsó testületi ülésén

A zavartalan betegellátás érdekében kibővítik a praxistámogatási rendszert, új rend érvényes a Piac parkolójában, és újra sugározhat a Promontor TV.

2018-12-10

Az afrikai énekes és a dobos frontember

Sánta Dániel számára a próbateremben derült csak ki, hogy a dél-afrikai srác énekelni is tud

Programok

Polgármester


Ünnepre készülve

Idén is békében ért bennünket advent első vasárnapja, és nyugodt lélekkel, szeretteink körében köszönthetjük ezt a szép időszakot.

Budafok belvárosa újra téli arcot öltött, vásári standok és szegfűszeg illata tölti meg, és az emberek nem rohannak, nem a postára, a bankba, a rendelőbe vagy munkába igyekeznek, hanem korcsolyázni, adventi koncertre vagy közösen elfogyasztani egy bögre forralt bort.

Az adventnek mindenkinél erről kellene szólnia: csökkentjük a tempót és szeretteink körében vagyunk. Sajnos azonban sokaknál mégis azt látjuk, hogy társaságul a plázák tömegét választják, és a stressz, a rohanás, a megfelelni vágyás, az átgondolatlan pénzköltés, és a tizenkettedik zenélő kacat megvásárlásának időszaka ez.

„Jézus Krisztus karácsonykor nem egy csomó mennyei kütyüvel jött közénk, hozhatott volna Józsefnek láncfűrészt, Máriának habverőt, ehelyett ő maga volt az ajándék.” – így fogalmazott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki advent második hétvégéjén Budafok-Téténybe is ellátogat. „Ha egymás számára nem tudunk ajándékok lenni, akkor minden más csak lim-lom és ócskavas.”

Kívánom, hogy ennek a szellemében, ki-ki szerettei körében feltöltődve élhesse meg az advent csodálatos időszakát, és vigye tovább ezt az érzést az év többi napjára is. Boldog karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak!

Karsay Ferenc

polgármester