Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-09-21

Vendég pincészetek a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

A budafoki pincék mellett az ország számos pontjáról érkeztek vendég borászok, hogy bemutassák termékeiket a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.

2019-09-20

Tájékoztatás hőközponti hibajavításról

Szeptember 24-én fűtőmű karbantartási munkákat végeznek a kerületben, mely több utcában is érinti a melegvízszolgáltatást és a fűtést.

2019-09-19

Cimbaliband koncert a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

Nem először lépett színpadra a Cimbaliband és Danics Dóra Budafokon, ezúttal a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon varázsolták el új dalaikkal a közönséget.

Programok


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Polgármester


Megkezdődött a 2019/2020-as tanév

Ilyenkor ősz elején minden diák várakozással és egy kis izgalommal tekint az új tanévre. Véget ért a nyár, az önfeledt játék és pihenés évadja, és kezdődik a korán kelés, a tanulás és a házi feladatok időszaka.

Önkormányzatunk egész évben kiemelten figyel az oktatási ágazatra, hogy a személyi és a tárgyi feltételek is adottak legyenek a színvonalas tanításhoz és tanuláshoz. 

Az őszi iskolakezdés nehézségeinek leküzdésében   igyekszünk minden családnak segíteni. Bár az iskolák fenntartója már nem a helyi önkormanyzat, de Budafok-Tétény  továbbra is alapvető fontosságúnak tartja az oktatási intézmények sorsát. Minden intézkedésünk, fejlesztésünk középpontjában gyermekeink állnak. 

Stabil gazdálkodásunknak köszönhetően 2014 óta saját önkormányzati forrásból több mint 900 millió forintot fordítottunk a kerületi általános és középiskolák fejlesztésére. Budafok-Tétény Önkormányzata a jövőben is támogatja a tehetséges diákokat és az őket nevelő pedagógusokat. A kiemelkedő  eredményeket elérő tanulókat sport- és művészeti ösztöndíjakkal támogatjuk, a pedagógusok munkáját pedig évente kétszer, jutalom formájában köszönjük meg. Külön juttatással köszönjük meg azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik a történelmi Magyarországra, határon túli kirándulásra viszi tanítványait.

Támogatjuk a szünidei táborokat is, a nyári napközis tábort pedig a tanév közben megszokott étkezési díj térítésével vehetik igénybe a kerületi gyerekek. Az elmúlt években több mint 150 millió forintot fordítottunk erre a célra. 

2018-ban közel 13 millió forintból felújítottuk a Balatonakaliban található táborunk faházainak elektromos hálózatát, idén pedig négy új faházzal bővítettük a tábort.

A tanévnyitó igazi ünnepeltjei az első osztályosok, akiket önkormányzatunk tanévkezdő csomaggal ajándékoz meg.  A kerületi címerrel díszített tornazsákban hasznos eszközök találhatóak, mint például uzsonnásdoboz, füzet és színesceruza. 

Az iskolakezdéshez Magyarország kormánya is jelentős támogatásokat biztosít. Idén is – akárcsak tavaly – az 1-9. évfolyamon tanulóknak ingyenesek a tankönyvek, a többi évfolyamon pedig a szociálisan rászorulók, a nagycsaládosok és a tartósan beteg tanulók kaphatják meg térítésmentesen a kiadványokat. Kerületünkben a tanulók többsége számára ingyenes az iskolai étkezés.

Madách Imre gondolatával kívánok jó tanulást minden kerületi diáknak a 2019/2020-as tanévben: „Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz, évmilliókra lesz tulajdonod.”

 

Karsay Ferenc

polgármester