Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-10-17

Hétvégén helyenként akadozhat a vízszolgáltatás a kerületben

A Fővárosi Vízművek Zrt. októberben végzi a kerületünk ivóvízszolgáltatásában meghatározó szerepet betöltő Budafoki Gépház karbantartását, mely néhány helyen víznyomáscsökkenéssel és vízzavarosodással járhat.

2017-10-17

Huszonöt éves a Budafoki Dohnányi Zenekar

Az örök klasszikusok, James Bond, Star Wars és a többiek

2017-10-16

Újabb Csere-siker, ezúttal is Budapesten!

A budafok-tétényi Csere Gáspárnak ezüstöt ért a szombati SPAR Budapest Maraton : OB - 2. hely (02:21:02). GRATULÁLUNK GAZSI!

Programok

Polgármester


Októberi mesterhármas, élén a Futafokkal

 

Budafok-Tétényben mindig történik valami, pezsgő közösségi élet zajlik – mondta elismerően a minap egy élő televíziós adásban a műsorvezető, Vujity Tvrtko. Egyre látványosabbak az eredményeink, beérnek a kerületben sokak által végzett közös munka gyümölcsei.

Legutóbb a mesterhármasként emlegetett október 7-i programokon gyűlt össze Budafok-Tétény apraja-nagyja. Többezren jöttek el a főváros Bornegyedébe. Futafok, Pincejárat és Grillbajnokság – a meghívást sokan elfogadták, és Budafok-Tétényt választották családi programhelyszínként. A világhírű Nobel-díjas orvos, biokémikus, Szent-Györgyi Albert gondolatait rendkívül találónak érzem kerületünk legnagyobb sportrendezvényével, a Futafokkal kapcsolatban:

„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

Örök igazság, hogy test és lélek egységét fejezi ki, teremti meg a rendszeres sport. A testedzés talán legősibb formája pedig a futás. Az együtt futás közösségi élmény is egyben. Ennek lehetősége, élménye, öröme adatik meg évről évre a Futatokon, amely immár felnőttkorához érkezett. 1985 óta harminckettedszer rajtoltak el sorra a futamok Budafok-Tétényben, kilencedik éve a Campona előtti téren. Sokak érdeme, hogy a 32 éve, Kászonyi Attila és Szlatényi György által kitalált és elindított rendezvény mára már tömegrendezvénnyé nőtte ki magát. Véletlen egybeesés, a sors hozta úgy, hogy pont annyi ideje kezdődött a Futafok sikertörténete, mint a testnevelői pályafutásom a kerületben. Büszke vagyok rá, hogy én is részese, alakítója lehettem, lehetek a folyamat kiteljesedésének. Most már évről évre négyezer fölött van a jelentkezők száma és többezer a „mozgást választók” tábora minden október első szombatján. Egészség-dzsembori ez a javából, igazi mozgalmas családi program a Családbarát hely címmel elismert településen. A szervezők eredeti céljait, szándékát megtartva, követve, továbbra is zömmel a kerületi gyerekek, fiatalok – óvodás korútól egyetemistáig – állnak rajthoz. A kísérős futamoknál, sok olyan szülő igyekezett idén is tartani a tempót az apró sprinterekkel, akik egykor gyerekként szintén itt éreztek rá a lendület ízére.

Minden évben készülnek újdonsággal a szervezők. Idén a Pincejárat váltó volt a kiemelt futam, és egyben a záróesemény, amelyre az önkormányzat kerületi stratégiai partnerei neveztek négyfős csapatokkal. Idén is nagy öröm és különös megtiszteltetés volt számomra a görkoris futam apróságaival együtt begördülni a célvonalon. Ezek a percek egy polgármester, testnevelő tanár legboldogabb pillanatai közül valók. Köszönet érte, a szülőknek, a gyerekeknek és a szervezőknek!

Egyre többektől hallom - legutóbb épp az idei rendezvényen egy volt tanítványomtól - hogy a Futafok érdeme, erőssége, különös értéke, hogy itt nincs teljesítménykényszer, a gyerekek, fiatalok és idősebbek mind örömüket lelik a mozgásban, az együttlétben. Itt a futás nem cél, hanem eszköz: a győzni akarás nem csak a célvonalon áthaladást, hanem az egymást bíztató előrehaladást, a boldog megérkezést jelenti. A futás által létrehozott közösségben meglelt örömöt.

Jó érzés azt látni, tapasztalni, hogy egyre több a követője, a híve ennek a gondolatnak a kisvárosi nagyvárosunkban. Az önkormányzat részéről is azon vagyunk, hogy az ehhez szükséges feltételeket folyamatosan bővítsük. Az utóbbi évek városfejlesztési beruházásainál kiemelt szerepe volt a sportlétesítmények fejlesztésének, építésének, és a további tervek is ezt igazolják. Példaként említhetném a budafoki Duna-parti terveket, amelyekről épp most zárult le az önkormányzat által indított társadalmi egyeztetés. Ígérem, hogy azon leszünk, hogy a számos hasznos, jó javaslatból a lehető legtöbbet megvalósítsunk majd.

Abban bízom, hogy a Futafokon sokak által megtapasztalt közös haladás lendülete, öröme lesz az iránymutató továbbra is Budafok-Tétényben, nemcsak évente egyszer a Futafokon!

 

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: