Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-04-28

Rajzpályázat a Kerület Napja alkalmából

Budafok-Tétény önkormányzata és az ARTÉR Művészeti Egyesület május 31-ig várja a kerületi általános iskolások alkotásait.

2017-04-28

Új rapstílussal jelentkezik az Animal Cannibals

Free Style Rap versenyt is tartanak a Cziffra Központban

2017-04-27

Önkormányzati támogatással idén is: pályázati lehetőség fiatal művészek számára

A kezdeményezés célja, hogy megkönnyítse a fiatal művészek pályakezdését, és erősítse a kerületünkhöz való kötődésüket.

Programok

Polgármester


Mindannyiunk sikere!

„A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.”

Ernest Hemingway sorait juttatta eszembe az Üllői úti stadionban a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntő mérkőzésén uralkodó hangulat. Budafok-Tétény megmutatta magát, az m4 élő televíziós közvetítésének köszönhetően megtapasztalhatta ország-világ, hogy ez a nagyvárosi kisvárosi csapat egy igazi, összetartó, erős közösség.

„Budafok, hej, hej!”, „Hajrá Budafok!, „Aki ugrál, budafoki!”, „Ez Budafok, itthon vagyunk! Itthon vagyunk!” - zengett a színültig telt vendégszurkolói szektorból, az eredmény alakulásától függetlenül, még a mérkőzés 90. percében is. Láthatta, hallhatta mindenki, hogy kitartunk a csapatunk mellett a legnehezebb pillanatokban is, a legerősebb ellenféllel szembeni mérkőzés idején is!

„A budafoki szurkolótábor, amelyik az egész meccsen lelkesen szurkolt, minden elismerést megérdemel! Bödéék gólparádét, a vendégdrukkerek hangulatot varázsoltak.” – írta az nb1.hu. „Külön említést érdemel a jó hangulat, elvégre mindkét tábor sportszerűen szurkolt a csapatának, a budafokiak a súlyos vereség ellenére éltették a csapatukat, és a hazaiak is jól fogadták az ezúttal ellenfélként visszatérő edzőt, Prukner Lászlót.” – értékelt az origo.hu.

Az Üllői úti Arénában a szakkommentátorok szerint a pályán a papírforma érvényesült ugyan, de azt mindenki elismeri, hogy rendkívüli eredmény az, amit a Budafok eddig felmutatott, elért a labdarúgó Magyar Kupában az elődöntőkig: hosszú ideje óta nem volt rá példa, hogy NB III-as csapat bejusson a négy közé. A Budafok mégis végrehajtotta ezt a bravúrt, az idei Magyar Kupa egyik legkellemesebb meglepetése volt: többek között az élvonal egyik bajnokesélyese, a Videoton skalpját is megszerezte, majd az esélyesebb Sopront otthonában hagyta helyben, írták szakkommentátorok.

„OTT VOLTUNK! Köszönjük BMTE, hogy az Üllői úton szurkolhattunk, köszönjük, hogy bejutottunk! A menetelés a Magyar Kupában – a papírformát igazolva – megtorpant, de nincs megállás, a csapat egy, a játék örök, hajrá BUDAFOK! A május 17-i visszavágóra már nagyon készülünk Budafokon. A nézőtéren 5-6 ezer ember elfér, kétezer ülőhely van, az állóhelyek száma jóval több. Május 17-én a BMTE-pálya legyen az arénánk! Hajrá, BUDAFOK!” – írta egy budafok-tétényi szurkoló a facebook közösségi oldalon.

Köszönet jár minden lelkes Budafok-szurkolónak! Köszönöm, köszönjük, hogy sokan részt vettek az önkormányzat által indított szurkolói nyereményjátékon és pár százan eljöttek a mérkőzés napján a Budafoki Piactérre, a sikerre hangoló, lelkesítő találkozóra, hogy átvegyék a nyereménysáljukat. Köszönet mindazoknak, Szepesfalvy Anna alpolgármesterrel az élen, akik hetek óta azon dolgoztak, hogy mindannyiunk sikerélményévé válhasson a Budafok MTE eddigi sikerszériája.  Akik ott voltak szerdán a Városház téri állomáson és együtt gördültek át az Üllői úti stadionig az általunk megrendelt, szurkolói villamos különjárattal, azok számára mindez örök élmény marad. Az alpolgármester úrhölgy ideiglenes villamosvezetői-, hangosbemondói lelkesítő-buzdító közreműködésének minden bizonnyal jelentős szerepe volt a szurkolói csapat összekovácsolásában. Szabolcs Attila országgyűlési képviselő úr szintén ott volt a nyereménysál-osztásnál, a különvillamoson és a mérkőzésen is együtt szurkolt a csapatnak a Budafok-drukkerekkel.  

Bármi is lesz a folytatás a visszavágó mérkőzésen, büszkék lehetünk a csapatunkra, mi mind Budafok-Tétényben! Ne feledjük: a Budafok csapatában egykori Fradi-játékosok is vannak, a szurkolóink között lelkes Fradi-drukkerek is, edzőnk korábban a Ferencváros trénere volt! A két csapatot a múltban és a jelenben is sok baráti szál kötötte, köti össze. A Fradi nem ellenség, ahogyan az Üllői úton a BMTE sem volt az! Minden Ferencváros-szurkolót várunk szeretettel a Promontor utcai mérkőzésen!

Legyünk minél többen ott a bravúrt végrehajtó csapatunk visszavágó meccsén, május 17-én!

Mert a nagyvárosi kisvárosban „Mi mindannyian itthon vagyunk!”

Hajrá Budafok-Tétény! Hajrá Budafok!

Karsay Ferenc
polgármester