Ugrás a tartalomra

Forgalmirend-változás az M0 déli szektorán

2020. április 28. kedd
Az M0 gyorsforgalmi út déli szektor bal pályáján végzett korszerűsítési munkálatok miatt május első hétvégéjétől forgalmirend-változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.
Forgalmirend-változás az M0 déli szektorán

A hétvégén a Hárosi Duna-híd csepeli hídfőjénél ideiglenes üzemi átjárót nyitnak, ezzel egy időben pedig lezárják a budai hídfőnél lévő ideiglenes átjárót. A forgalom ezáltal az M1 autópálya irányába a jobb pálya hídjáról visszakerül két sávon a már elkészült bal pálya hídjára a Hárosi Duna-hídon.

Hétfőig a jobb pálya 11+000-12+900 km szelvények közötti szakaszán, az M6-os felhajtótól a 6. sz. főút irányába a zajárnyékoló falak építése miatti forgalomkorlátozás megszűnik. Ezzel egyidőben viszont a zajárnyékoló falak építésének folytatása miatt a 13+100-15+500 km szelvények között, a 6. sz. főút környezetétől a halásztelki csomópont irányába a jobb pályán a szélső két sávot lezárják a jobb pálya oldali 6-os úti fel és lehajtóval együtt.

A korlátozások kiépítésével és a térség aktuális forgalmi helyzetével kapcsolatosan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatnál és a www.utinform.hu tájékozódhatnak a közlekedők.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

Forgalmirend-változás az M0 déli szektorán

Forrás: NIF