Programok

Legfrissebb híreink

2016-08-26

Megújul a Városház tér és környéke

Karsay Ferenc polgármester az életveszélyes buszmegálló azonnali kiszélesítését kérte a BKK lakossági fórumán, a Városházán

2016-08-25

Emberségről példát, vitézségről formát adtak

Csere Gáspár futó társával, Józsa Gáborral együtt fair play díjat is érdemelne

2016-08-24

Már több autót is el kellett szállítani

A közterület-felügyelők 2016. június 16-tól megkezdték az üzemképtelen „roncs” autók elszállítását közterületről.

Polgármester


Pezsgő és bor Budafokon – Bornegyed, felsőfokon!

A „kisváros a nagyvárosban” ismét ünnepel: 27. alkalommal rendezzük meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember 3-án és 4-én. Elődeink több mint negyedszázada rendezték Budapest első borfesztiválját. Hol is lehetne megfelelőbb helyszínt találni  “A” Pezsgő- és Borfesztiválnak, mint az Osztrák-Magyar Monarchia egykori borkereskedelmi központjában, Európa egyik legnagyobb és legpatinásabb pezsgőgyártó fellegvárában, a Kárpát-medencei magyar borászok Borszerződésének aláírási helyén - Budafok-Tétényben?  Amit elődeink elkezdtek, nekünk kötelességünk folytatni. A  célunk: legyünk Budapest Bornegyede, ötvözzük az igényes kultúra és a minőségi italok élvezetét!

Idén minden eddiginél több programmal és helyszínnel várja a családokat Dél-Buda legnagyobb, ingyenes fesztiválja Budafok-Tétényben. 18 borászat, 6 helyszín, 4 színpad, országosan ismert előadók és együttesek, igényes zenei produkciók félszáz fellépővel. Új fesztivál területünk az új Piactér, sok meglepetéssel. Az egyedülállóan magas színvonalú kulturális programok mellett nem maradhat el a szervesen idekapcsolódó kézműves vásár sem, az ilyenkor sétáló utcává alakuló Kossuth Lajos utcában.

Hagyományosan „nulladik” nappal kezdünk, a rendezvény előestéje szeptember 2-a, amely elsősorban a képzőművészeké, számos kiállítás megnyitóval. A színpompás  ünnepélyes megnyitó most is szombat délelőtt lesz a Savoyai Jenő téren. A városvezetők és országgyűlési képviselőnk mellett közjogi méltóságok, valamint a borász szakma kiválóságai  köszöntik a megjelenteket. Ezt követően a történelmi egyházak kerületi képviselői  szőlőáldás keretében mondanak köszönetet az idei termésért. A  Szent Lipót-templom elől – a korábbi évekhez hasonlóan - látványos szüreti felvonulás indul a Magyarországi Borrendek képviselőinek vezetésével a Záborszky Pincéhez. Közreműködik – többek között - a Budafoki Fúvósegylet, a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola néptánccsoportja, a testvérvárosok delegációja és a Reneszánsz Hölgyek Társasága is. Várunk minden budafok-tétényi és más településről érkező vendég fesztiválozót: ünnepeljünk együtt! “Budafok-Téténynek, a pezsgő és bor városának, Budapest Bornegyedének” minél többen vigyék jó hírét a világban!

Büszke vagyok rá, hogy a tavaly megkérdezettek döntő többsége kiemelkedően jónak és biztonságosnak nevezte a fesztivált. Családbarátnak minősítették a rendezést, nívósnak, tisztának és kulturáltnak a körülményeket, igényesnek és színesnek a programkínálatot. Ígérem, hogy ez idén is így lesz. Minőségi pezsgőt, jó bort adnak hozzá városunk borászai, akik pincéiket ismét megnyitják Önök előtt.

Kérem a budafok-tétényi lakótársak segítségét is: tegyünk közösen azért, hogy vendégeink jól érezzék magukat, hogy  a „mindenki fontos” jelmondatunk, a fesztivál üzenetévé is váljon! 

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: