Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-06-19

Indul a komposztálási program!

A környezetbarát kert egyik alappillére a zöldhulladék újrahasznosítása. Június 19-től lehet jelentkezni a kerületi komposztálási programra, ahol egy komposztládát és egy komposztálási kisokost kapnak a sikeresen jelentkezők.

2019-06-19

Szúnyoggyérítés június 26-án

Az országos központi szúnyoggyérítési program részeként földi kémiai kezelést végeznek Budafok-Tétényben is.

2019-06-19

Nincs veszélyben a „zöld tüdő”

Roppant szigorú parkosítási feltételek mellett kezdődhet meg a Park22 építése

Programok

Polgármester


Ünnepel a kerület!

Budafok-Tétényben folyamatosan bővülnek a kulturális programok, s ahogy kerületi rendezvényeinken megszokhatták, igyekszünk kulturált szórakozási lehetőséget nyújtani az egész család számára.

Nem lesz ez másképp június 21-én sem, amikor a Kerület Napját ünnepeljük. 2017-ben hagyományteremtő céllal kezdtük el a rendezvény szervezését, kerületünk első polgármesterére, Záborszky Nándorra emlékezve.

Az önkormányzat különféle programokkal készül, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt találjanak maguknak szórakozási lehetőséget a születésnapon.

A Hajós Alfréd Tanuszodában vízi vetélkedőkkel készülünk. A Piactérről geocaching, egy olyan játék indul, melyben a kincskeresés ősi szenvedélyére alapozva egyesítjük a modern technikát (GPS) a természetjárással, a turizmussal és az ismeretterjesztéssel. Helytörténeti séta is lesz, mely során megismerhetjük kerületünk rejtett zugait, emlékeit, hangulatos utcácskáit. Lesz táncbemutató, helyi vállalkozások kézműves vására, workshopok, valamint kötélhúzóverseny.

Fellép többek között Dancs Annamari, aki operettslágerekkel szórakoztatja a közönséget, este pedig – ahogy az előző években is – a Madarak zenekar varázsol igazi házibuli-hangulatot a térre.

A Kerület Napján mutatkozik be a Dunafok, azaz a Hosszúréti-patak és a Duna folyama által határolt Hajó utcai új szabadidőpark, ahol a sportolni vágyóknak, elsősorban a labdajátékok kedvelőinek készülünk programokkal. A szabadidőpark a Főváros TÉR_KÖZ pályázata által is támogatott önkormányzati beruházással jött létre, mely elérhetővé teszi a vízpartot, teret biztosít a játékhoz és a sporthoz egyaránt, így a családok kedvenc helyévé válhat.

A vetélkedők mellett, a vállalkozó kedvűek itt mérhetik össze erejüket a Kerület Erős Embere díjért is.

Új arcát mutatja meg a Városház tér, ahol a Pincejáratban résztvevő pincészetek borait ismerhetjük és kóstolhatjuk meg. A kerületi pincészetek borai mellett kiváló minőségű kézműves borkorcsolyákból összeállított kóstolóbatyut is kaphatnak a helyszínre látogatók, melyben a kerület kenyere és kolbásza mellett a Kastélyosdombói Sajtműhely válogatása is megtalálható lesz.  A Borligetben, a Városház tér előtti területen igazi piknikhangulat várja a borkedvelőket, akár kockás pléden heverészve, kellemes zene kíséretében élvezhetjük a gasztronómiai élményeket.

Az Oroszlános Udvarban a ,,Budafok-Tétény Legjobb Főzőcsapata” vándorkupáért küzdhetnek meg a csapatok, akiknek idén szabad tűzön kell elkészíteni ételeiket. A zsűrizésben, a legkiválóbb étel kiválasztásában Serényi Zsolt, „a tetovált séf” lesz segítségünkre.

Úgy érzem, összetartó közösségben élünk.  Egy-egy ilyen program pedig remek lehetőséget nyújt beszélgetésekre, egymás megismerésére, szórakozásra, budafok-tétényi közösségünk összekovácsolására.

Ünnepeljünk együtt a Kerület Napján, legyen részese Ön is! 

 

Karsay Ferenc

polgármester