Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-01-23

Jégkorongosoktól tanulhatnak a kerületi ovisok

A MAC Budapest hokisai ezen a télen is kerületünkben töltik a szombat reggeleket: az U16-os csapat több tagja vállalta, hogy jégkorcsolyázni tanítják a legkisebb budafok-tétényieket. Az oktatás ingyenes, a tanulni vágyó gyerekeknek csak a pályabelépőért kell fizetniük.

2018-01-23

Rendkívüli testületi üléssel indult az év

Az év első, rendkívüli testületi ülésére január 23-án gyűltek össze a képviselők, akik elfogadták a fővárosi forrásmegosztásról szóló rendelettervezetet. Szó volt az önkormányzati és közösségi célú helyiségek kampánycélú használatáról, és a Dél-Budai Egészségügyi Szolgálat pályázatának támogatásáról is, és a Képviselő-testület határozatban állt ki a Soros-tervet elutasító Országgyűlési határozat mellett.

2018-01-23

Forgalmi akadály

Sövénynyírás lesz a Vilmos utcai felüljárónál és a 6-os út egy szakaszán

Programok

Polgármester


A sport – a magyar kultúra része!

Tágítva a kört, a sport az egyetemes emberi kultúra része, a művészetekhez, a műszaki vagy bölcseleti tudományokhoz hasonlóan.

 

Kedves budafok-tétényiek: sportos kerület vagyunk! Közösségünk életéhez szervesen hozzátartoznak az egészséges életmóddal, a sporttal kapcsolatos események, fejlesztések, tervek és eredmények. Az első kerületi sportfórum is ezt igazolta. Számos aktív sportolónk van már az utánpótláskorúak körében – a pályakezdők körében, akikre joggal lehetünk büszkék. Különösen lélekemelő, amit a rendezvényen többen is elmondtak, hogy számukra is fontos a közösség, a város, Budafok-Tétény, ahol családjukkal élnek, ahova kötődnek. Lélekben mi mindannyian velük vagyunk, hiszen bennünket is képviselnek a gyötrelmes felkészülés, a kiélezett küzdelmek és a győzelmek után a győzelmi dobogón.

 

Nagy öröm számomra, hogy ilyen körben és egy ilyen eseményen vehettem részt. Itt voltak velünk többen is azok közül, akikre a mai fiatalok példaképként tekintenek, köztük az utánpótlásért felelős helyettes államtitkár és a MOB-elnök, akik egyébként mindketten budafokiak. A nagyszámú fiatal sikeres kerületi sportoló egyértelmű jelzése annak, van értelme és eredménye annak a munkának, amit 20 éve kezdtünk, és tudatosan végigvittünk a helyi sportélet fejlesztése érdekében.

 

Mi Budafok-Tétény sportkoncepciójának a lényege? Egyrészt a sportolási színterek biztosítása: felújítás, építés - fenntartás! Optimális körülmények kialakítása a legkisebbektől a profikig. A lista impozáns: a Nagytétényi SE pályája; a Budatétényi SE pályája; a Hajós Alfréd Uszoda – hamarosan bővítjük; az ovifoci pályák; a BMTE atlétikapályája és csarnoka, az öltözők, a műfűves borítás, a világítás, valamint hamarosan a lelátó befedése és új csarnok; az intézményi tornatermek, sportudvarok, közterületi sportpályák; végül a téli jégpálya. Másrészt a létesítményekhez méltó sportszakmai munkával is igyekszünk segíteni. Önkormányzatunk a kiemelkedő eredményeket és tehetségeket sportösztöndíjjal, díjak adományozásával és a lehetséges támogató partnerek keresésével támogatja.

 

A felsorolt erőfeszítések azonban semmit sem érnek a küzdeni képes és győzni akaró fiataljaink nélkül. Ők a bizonyítékai annak, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, mondta Hosszú Katinka, és úgy gondolom, neki ezt el is hihetjük. A fórumon a fiatalok döntöttek: a kerület sportbüszkesége (holtversenyben) Gáll András 14 éves öttusázó-úszó és Molnár Janka 16 éves atléta lett! Gratulálok mindkettőjüknek!

 

Hálás vagyok a fiatal sportolóinknak az eddigi eredményekért és nagyon köszönöm Budafok-Tétény nevében is, hogy ilyen sokszor örülhetünk sikereiknek!

 

Kívánom, hogy legyen elég erejük ahhoz, hogy a legmerészebb álmaikat is elérjék!

 

Karsay Ferenc

polgármester