Programok

Legfrissebb híreink

2016-12-09

Az év utolsó testületi ülése

Jövőre is lesz elegendő pénz az útépítésekhez, útfelújításokhoz. Testületi határozatban fejezte ki tiszteletét Klauzál Gábor emléke előtt az önkormányzat.

2016-12-09

Az önkormányzat megtervezte, a BKISZ VI. európai uniós csatornázási projekt megvalósítja

Jogerős építési engedélyt kapott a Horgásztelep a csatornázáshoz

2016-12-08

Matekzsenik Dél-Budán

Idén is szépen szerepeltek a kerületi gyerekek a Bolyai matematika-csapatversenyen

Polgármester


Az önkormányzat ajándéka: jégpálya, adventi vásár és karácsonyfa a Piac téren

Elkezdődött az adventi időszak, december elsejétől a Szomszédok Piaca előtti tér ünnepi hangulatban várja a karácsonyra készülődőket. A 450 négyzetméteres jégpálya megnyitásával és a Makám együttes koncertjével indul az ünnepvárás. A karácsonyt megelőző napokban – nem csak a hétvégéken – délután öt órakor színes programok várják Budafok-Tétény lakosait.

Budafok-Tétény korcsolyapályáját december elsején, délután négy órakor együtt avatjuk fel majd a meghívott óvodásokkal, akikkel együtt próbáljuk ki a friss jeget. A kerületiek három hónapon át ötszáz forintért korizhatnak, de az önkormányzat különböző kedvezményeket is biztosít a gyerekcsoportoknak és a nyugdíjasoknak. A budafok-tétényiek havonta egyszer ingyen is igénybe vehetik a pályát, az óvodások pedig ezen kívül is kapnak belépőket az önkormányzattól. Azok se keseredjenek el, akiknek nincs korcsolyájuk, hiszen a pályán lehetőség nyílik a kölcsönzésre és az élezésre is.

Miklós napján jön a gyerekek által várva-várt Mikulás, aki hova is érkezne, ha nem az új jégpályára, ahol három hónapon át mindennap reggeltől késő estig korcsolyázhatnak a kicsik és nagyok. A jégpálya nyitva tartásáról, belépő- és kölcsönzési díjairól itt, az önkormányzat honlapján olvashatnak részletes tájékoztatást.

Hadd hívjam fel a figyelmüket a változatos, kulturális programokra is: a Piac téren e hét péntekén az Árpád utcai iskola Dance is my life tánccsoportjának előadására kerül sor, szombaton a Katapult Kamarakórus ad karácsonyi koncertet, vasárnap pedig a Majorka Színház Karácsony a világ körül című gyermekelőadását nézhetik meg az érdeklődők. December 9-én a Rózsakerti iskola tanulói adnak műsort, másnap Szente János és barátai, vasárnap a Négyes zenekar, valamint Konkoly Csenge szórakoztatja a közönséget népzenei összeállítással. Az advent harmadik hétvégéjét követő hétfőn karácsonyi népdalok csendülnek fel a Nádasdy művészeti iskola tanárai, Kerekes Enikő, Nagy Zsolt, Kuczera Barbara és Mohácsi Albert tolmácsolásában, kedden Juhász Kata Társulata, valamint az Art Quarter Budapest Ice-café Tánccirkusz a jégen címmel tart „jeges bemutatót”, csütörtökön pedig a Kossuth iskola diákjai lépnek színpadra.

Figyelmükbe ajánlanék egy másik fontos kerületi helyszínt is, a nagytétényi kastélyt, amelynek termeiben már állnak az iparművészek díszítette karácsonyfák, az árverésen gazdára találtak a tavaly készített díszek, és november 27-én az első adventi gyertyát is meggyújtották már. December 2-án ott folytatódik az önkormányzat által is támogatott programsorozat. Szombaton 11 órától Deutsch Anita színművész Régimódi karácsony című előadása, fél kettőtől Semsey Balázs művészettörténész tárlatvezetése és délután három órától a családi kézműves-foglalkozás varázsolja körénk az ünnep melegét. Ezt a napot 16.30-tól Szendi Gábor ütőhangszeres koncertje, a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat bemutatója és Lendvai József hegedűhangversenye zárja. A vasárnap tíz órakor kezdődő intarziakészítést Huzella Péter verses gyerekkoncertje, múzeumpedagógiai foglalkozás és két tárlatvezetés követi. Délután három órakor, mielőtt meghallgatnánk a Lajtha László Zeneiskola csellósainak műsorát, Hugonnai Vilma orvosnő szüleivel indulhatunk időutazásra, majd négy órakor Szabolcs Attila országgyűlési képviselő segítségével fellobban a második adventi gyertya lángja is.

A kastélyban advent harmadik hétvégéje a sváb karácsonyé. 9-én Szirtes Edit, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mesél a régmúltról, másnap 10 órától mézeskalács sül majd sváb hagyományok alapján, délután az Árpád utcai iskola tanulói mutatják be, milyen a sváb karácsony, és kora este a Südofen Blaskapelle muzsikál. Vasárnap 11 órakor a Maszk Bábszínház betlehemes játékával indul a nap, majd a sváb adventi szokások bemutatásával és kosztümös tárlatvezetéssel folytatódik. A 13 órakor kezdődő, két és fél órás kézműves-foglalkozás után Szirtes Edit a kastély koszorúján meggyújtja a harmadik gyertyát.

A Szelmann Házban pedig a X. Nagytétényi Adventi Kézművesvásárt december 4-én tíz órától rendezi meg a Nagytétényi Polgári Kör.

Bízom benne, hogy Önök, kedves budafok-tétényiek, bőven találnak megfelelő ünnepi programot a kerület gazdag kínálatából!

Mindenkinek boldog és áldott ünnepet kívánok!

Karsay Ferenc
polgármester 


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: