Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-10-16

A biomimetika gyakorlatai és kapcsolódási területei - Workshop az AQB-ben

Az Art Quarter Budapestben egy angol nyelvű workshop során a természet inspirálta dizájn kihívásaival, illetve a biomimetika gyakorlati kérdéseivel foglalkoztak, a Design Hét Budapest programsorozat keretében.

2018-10-16

Vásárfia mindenkinek

Az önkormányzat is támogatta a Herman Ottó Általános Iskola rendezvényét

2018-10-15

Ez történt az októberi testületi ülésen

A képviselők az október 13-i ülésen köszöntötték Baráth Hajnalt, október hónap művészét, valamint Berán Gábort, aki a közelmúltban állami elismerésben részesült. Döntöttek arról is, ki vezeti decembertől a kerületi védőnői szolgálatot.

Programok

Polgármester


Október elseje: az idősek világnapja

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” 

A mi világunk Önökkel: apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg.

Október elseje az idősek világnapja. Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. A tisztelet magában foglalja az elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket. Fontos, hogy társadalmunknak hasznos tagjai maradjanak, nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van élettapasztalatukra, bölcsességükre, amivel rendelkeznek és arra a türelemre, elfogadásra, ahogyan nevelnek és tanítanak minket. Idős koruk tapasztalatával tudják mi a jó, tudják, mit adhatnak ezekből tovább.

Közösségünk tartozik annak a generációnak, mely városunkat, kerületünket építette. Szüleink és nagyszüleink mosolya rengeteg erőt sugároz felénk. Kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra.  Hagyományaink, értékeink általuk tud tovább szállni generációról generációra.

A szépkorúakkal való törődés fontos pillér az önkormányzat munkájában, gondoskodó felelősséggel igyekszünk lehetővé tenni számukra az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveiben.

Szívből kívánom, hogy szépkorú polgáraink továbbra is érezzék családjuk szeretetét, környezetük figyelmét és haladjanak tovább az úton jó egészségben!

Karsay Ferenc

polgármester