Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-08-16

Gyalogos és kerékpáros forgalomkorlátozás a Bartók Béla úton

Rekonstrukciós munkavégzés miatt lehet számítani gyalogos és kerékpáros forgalomkorlátozásra a Bartók Béla úton.

2018-08-16

Öltözzön ünnepi díszbe a kerület!

Augusztus huszadikán is tűzzük ki a nemzeti lobogót – kéri az önkormányzat a lakosságtól.

2018-08-16

Alkotótábor a Szelmann Házban

A Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság tagjai kéthetes alkotótábort tartottak a Szelmann Ház télikertjében.

Programok

Polgármester


Hiszünk a közösségeinkben

A szociológia érdekes kérdése, hogy mi tart össze egy közösséget. Rossz esetben a közös félelmek, ellenségek, jobb esetben pedig a megegyező értékrend. Azt gondolom, előremutatóbb olyan közösségben élni, ahol a közös eszmék, pozitív célok, ünnepek adják az összetartó erőt, és szeretném, ha Budafok-Tétény lakói közt is ez jelentené a kötést.

Önkormányzati munkánkban is gyakran alapozunk a közösségre, folyamatosan számítunk a véleményükre, hiszen egy régóta itt élő, a kerületi épületeket, programokat, hagyományokat szívén viselő hozzászólásai, ötletei sok szempontból értékesebbek, mint a kisvárosunk lelkét nem ismerő szakértők száraz, profi hozzáállása.

Most két dologban is számítunk a helyiek kreativitására. A YouInHerit program keretében keressük azokat az ötleteket, amelyek segítenek Budafok-Tétényt Budapest Bornegyedeként ismertebbé tenni mind a külföldi, mind a belföldi turisták körében. Olyan brandépítési és marketingjavaslatokat várunk, amelyek a kerületi bor- és pezsgőkészítési hagyományokat, az ehhez kapcsolódó mesterségeket, kultúrát és Budafok-Tétényt egy olyan egésszé varázsolják, amely vonzó turisztika célpont lehet a nyüzsgő Budapesten.

Budafok belvárosának meghatározó épülete, a Kossuth Lajos utca 24. is megújulás előtt áll. A régi községháza épülete hamarosan helytörténeti kiállítótérnek, művészkávézónak és hangulatos terasznak adhat majd helyet, amely kisebb rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd. És hogy hogy fogják hívni az épületet? Én még nem tudom, de ha Ön esetleg igen, írja meg nekünk, hiszen a legjobb nevet beküldő díja 170 ezer forint.

Vannak, akikkel akkor is összetartozunk, ha többszáz kilométer választ el minket egymástól, hiszen nem csak azok vannak velünk egy közösségben, akikkel egy helyen élünk. A lábnyiki csángó közösséggel egy csíksomlyói búcsú alkalmával ismerkedtünk meg, s már elsőre, szinte még ismeretlenül is éreztük, hogy összetartozunk. Július elején az önkormányzat balatonakali táborában láttuk vendégül a faluból érkező gyermekeket. A közösen töltött idő újra bebizonyította, amit már mindnyájan tudtunk – más kultúrát megismerni érdemes, a másiknak segíteni nagyszerű, közösségben lenni pedig felszabadító.

Karsay Ferenc

polgármester