Hírek

Ötven festmény, grafika, kerámia a Klauzál Házban

A képviselő-testület döntése értelmében duplájára emelkedett az önkormányzati havi ösztöndíjrész összege. Pályázati felhívás Bursa Hungarica ösztöndíjra.

Szabó Gyula-díjat vehetett át Kovacsics Lászlóné, a nagytétényi nyugdíjasklub vezetője

Szeptember 19. és november 22. között személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke.

Kerületünk páratlan természeti kincsekkel rendelkezik, amelyre minden itt élő büszke. A Duna közelsége és partjának látogathatósága budapesti szinten is különlegessé és vonzóvá teszi városrészünket. A cél, hogy ezt meg is őrizzük. Ennek érdekében a Duna-partot újra lezárják, valamint a közterület-felügyelet és a rendőrség kiemelten ellenőrzi a területet.

A pályázatra 10 millió forintos keretet biztosít a testület, amelyre alapítványok, egyházak, egyesületek és könyvtárak pályázhatnak.

Az önkormányzatnál ez évben is lehet pályázni a városképi szempontból kiemelkedő, közterületről látható homlokzatok és régi kapuk megújításának vissza nem térítendő pénzügyi támogatására.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága pályázatot hirdet alapítványok, egyházak, egyesületek és könyvtárak számára az Önkormányzat 2020. évi költségvetésében elkülönített keret terhére.

A szeptember 19-ei tájékoztatón a legújabb kormányrendeletben (431/2020. (IX. 18.) szabályozott intézkedéseket is ismertették. Mindemellett kerületünkben a Helyi Operatív Törzs is megtette a jelenleg szükséges lépéseket, önkormányzatunk felkészült a továbbiakra.

A Halottak Napjához kapcsolódó termékek közterületen történő árusítására vonatkozó kijelölés