keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2018-02-22

Városfejlesztés

Megújul a Bartók úti bölcsőde és óvoda

Az önkormányzat saját forrásból és pályázati támogatásból megvalósuló beruházásának köszönhetően korszerűbbé válik az épület, mérséklődnek a fenntartási költségek és komfortosabbá válik a játszóudvar.

2018-02-01

Városfejlesztés

Új játszótér a Hűség utcában

Az év végén nyílt játszótéren mini KRESZ pálya, játszóvár és lengőhinta is várja a gyerekeket.

2017-12-15

Városfejlesztés

Figyeljünk a gyermekekre!

Közlekedésbiztonsági szempontból a gyerekek különösen veszélyeztettettek, ezért nagyon fontos, hogy gépkocsivezetőként külön figyelmet fordítsunk a kis gyalogosokra. Erre új táblák is figyelmeztetnek minket kerületünkben.

2017-11-30

Városfejlesztés

Tatárka utca: Épül(ne) a járda

Az elmúlt év járdaépítései után a Tatárka utcában is folytatná az építkezést az önkormányzat. A kivitelezés folytatását azonban akadályozzák az ellentmondásos telekviszonyok, a nem megfelelő szabályozás, ami miatt nincs elegendő hely a járda továbbépítéséhez.

2017-11-28

Városfejlesztés

Új bútorok a kerületi óvodáinkban

Idén több szakaszban kaptak gyári, és egyedi készítésű új bútorokat a tagóvodák.

2017-11-28

Városfejlesztés

Játékok a KRESZ parkban

Idén júniusban kelt új életre a Május 1. téri KRESZ park. Sokan jelezték az önkormányzatnak, hogy szívesen látnának más játékokat is a téren, így a közelmúltban három eszköz került a parkba.

2017-11-24

Városfejlesztés

A játszóterek karbantartására is figyelmet fordít az önkormányzat

Nagyobb figyelmet kapnak a fejlődő játszóterek, mint a játékok karbantartása, holott ezeket is ugyanolyan fontos rendszeresen elvégezni. Az önkormányzat időszakosan felméri a játszótéri eszközök állapotát, a gyerekek biztonsága a fő szempont.

2017-11-07

Városfejlesztés

Megújult utak és járdák a kerületben

A közelmúltban elkészült beruházások közül két helyszínen felújították az utat, három helyszínen pedig térkő burkolatú járdát építettek.

2017-10-02

Városfejlesztés

Folytatódik a szakrendelő felújítása

Újabb szakaszához érkezett a Káldor Adolf Szakrendelő megújítása: az épület belső terei következnek, padlótól a mennyezetig, melynek végén egy korszerű épület várja majd a pácienseket. Az egészségügyi szakellátás a munkálatok ideje alatt folyamatos lesz!

2017-09-01

Városfejlesztés

Felhívás - Tervezzük együtt a Szent István teret!

Budafok belvárosa megújul! Budafok-Tétény Önkormányzata társadalmi egyeztetést indít: milyen legyen a Szent István tér. Szívesen látna-e a területen színpadot, futópályát vagy fitneszparkot? Elegendő ülőhely van-e a tervekben? Szeptember 24-éig várjuk véleményét a cikkben található kérdőíven.

2017-08-23

Városfejlesztés

Lakossági fórum - Iránymutatás a kerületi építkezésekhez

Az augusztus 22-i lakossági fórumon dr. Kamarás Dorottya Budafok-Tétény főépítésze ismertette a kerület Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi rendeletének tervezetét.

2017-08-17

Városfejlesztés

A kánikula sem akadály: aszfaltozunk, Önökért! - Frissítve!

Elkészült:az önkormányzat beruházásaként a rendkívüli hőség ellenére a kivitelező tartotta a határidőt a Csap utca útfelújításával.

2017-08-16

Városfejlesztés

Lakossági fórum az elkészült Településképi arculati kézikönyvről és Településképi rendeletről

A lakossági fórumon szóban, és szeptember 5-ig írásban is tehetnek észrevételt a lakosok az elkészült településképi kézikönyvvel és rendelettel kapcsolatban.

2017-08-14

Városfejlesztés

Rendezett közösségi tér a romos mozi helyén

Nyugodt pillanatok a borfesztivál nyüzsgésében.

2017-08-11

Városfejlesztés

Régóta várt jó hír! - Kezdődik a Városház téri buszmegálló átépítése - Frissítve!

Budafok belvárosának közismert problémája a keskeny buszperon, mely 80 centiméteres „szélességével” igencsak balesetveszélyes. A Budapest Közút az ismételt lakossági és önkormányzati kéréseket követően augusztus 9-én megkezdte az átépítést. A 241-es busz emiatt átmenetileg terelve közlekedik.

2017-08-02

Városfejlesztés

Megújul a József Attila lakótelep teremgarázsa

Augusztus elején kezdődik a munka: megerősítik a szerkezetét és felújítják a vízszigetelését a Tolcsvai utca 7/B. alatti épületnek.

2017-07-27

Városfejlesztés

Félidőben a Rózsakert megújítása

Amint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt évek felújítási munkáit folytatva új játszótér épül a Tűzliliom és a Rákóczi út között, és átalakul a városrész központja is. A területet érintő lezárások előreláthatólag az iskolakezdésig tartanak.

2017-07-25

Városfejlesztés

Újabb közúti zebrák Budafok-Tétényben

Bár a gyalogátkelőhelyek létesítése a főváros hatáskörébe tartozik, kerületünk vezetése úgy döntött, a biztonságos közlekedés érdekében ezentúl minden évben további zebrákat épít a forgalmasabb csomópontokban.

2017-07-25

Városfejlesztés

Megjavították a beszakadt víznyelőt a Hasadék utcában

Az utcában található víznyelő akna a közelmúltra sajnos olyan mértékben tönkrement, hogy az veszélyeztette a közlekedés biztonságát. A javítást a napokban befejezték, így ismét zavartalan a közlekedés a környéken.

2017-07-25

Városfejlesztés

Építészeti védelem alatt álló épületek állagmegóvását, felújítását támogatja idén is a Főváros

Budafok-Tétényi fővárosi helyi védelem alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói is pályázhatnak.

2017-07-15

Városfejlesztés

Hétfőn kezdődik a volt Budafok Mozi épületének bontása

Július 17-én reggel lesz a munkaterültet átadás-átvétele, közölte a kivitelező a csütörtöki helyszíni bejárást követően. A lakosság véleményének kikérése után döntik majd el, hogy a későbbiekben mi legyen az egykori mozi helyén.

2017-07-05

Városfejlesztés

Kizöldül a József Attila lakótelep

Észszerűbb, környezetbarátabb és zöldebb lesz a kísérleti lakótelep parkja a közelmúltban indult felújítások után.

2017-06-27

Városfejlesztés

Megújult a Budatétényi Rózsakert - Videóval frissítve!

Közép-Európa egyedülálló rozáriuma újult meg Budapesten, a XXII. kerületben, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) területén – hangzott el a szombati nyílt napot megelőző pénteki átadóünnepségen. Az önkormányzat a felújításhoz 9 millió forinttal járult hozzá.

2017-06-23

Városfejlesztés

Tovább szépül Budafok-Tétény – Újra lehet pályázni a felújításokra!

Folytatódhat a budafoki belvárosi épületek homlokzati és tetőszerkezeti elemeinek, illetve Budafok-Tétény történelmi utcaszakaszain a jelentős eszmei értéket képviselő, régi kapuknak a megújulása. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadták a korábban kiírt pályázatok újabb fordulóiról szóló határozatokat, amelyeket Németh Zoltán alpolgármester terjesztett a testület elé.

2017-06-20

Városfejlesztés

„Teltházas” családi nappal vették birtokba a gyerekek az új KRESZ parkot - Videóval frissítve!

Megnyitó piknikkel várt mindenkit az új KRESZ park. A péntek délutáni átadási ünnepségen és az azt követő családi napon, folyamatos volt a „forgalom”.

2017-06-02

Városfejlesztés

Megújul a Rózsakert

Hamarosan új játszótér épül a Tűzliliom és a Rákóczi út között, és átalakul a városrész központja is. Az északi és déli oldalon sorra kerülő munkálatok is a biztonságosabb közlekedést segítik majd. Az új játszótér elnevezésében a lakosság segítségére is számít az önkormányzat.

2017-06-01

Városfejlesztés

Megújult a Vöröskúti határsor lépcsője

A rossz állapotú lépcső felújítása a héten befejeződött, így már használható a gyalogosok számára. A képcsősor a budafok-tétényi és az újbudai önkormányzat együttműködésével újult meg.

2017-05-30

Városfejlesztés

Vadonatúj mesejátszótér nyílt Terézvárosban! – Hasonló lehet Budafok-Tétényben is!

Nagyszerű mesejátszóteret avattak nemrég Budapest 6. kerületében. A mesealakokat az önkormányzat felkérésére az ország legkiválóbb játszótérkészítője, Kő Boldizsár képzőművész és csapata készítette. A terézvárosi megújult Benczúr kertet a koloknet.hu mutatta be. Budafok-Tétény Önkormányzata hasonló ügyben kereste meg a szobrászművészt.

2017-05-30

Városfejlesztés

Lakossági fórum a kerület településképi arculattervéről - Videóval frissítve!

A május 5-én a Klauzál Házban tartott fórumon a kerület főépítésze, Kamarás Dorottya ismertette a projektet, melyhez emailben is várják a javaslatokat.

2017-05-26

Városfejlesztés

Idén is több tízezer virágot osztott ki az önkormányzat

A honlapunkon is hírt adtunk a pályázatról, ahol a kerületi lakosok és intézmények igényelhettek virágokat, hogy így együttműködve tegyék szebbé a kerületet. A virágokat május 24-és 25-én osztották ki.

2017-05-22

Városfejlesztés

Az aszfalt tesztelve – megnyílt a Pécsi utca

Május 22-én látványos performance-szal nyílt meg ismét a forgalom előtt a Pécsi utca újonnan épített szakasza. Karsay Ferenc polgármester Nyéki Kornél autóversenyzővel együtt tesztelte le, mit tud az új burkolat.

2017-05-18

Városfejlesztés

Újabb három útszakasz újult meg kerületünkben

Az útépítést mindhárom esetben saját forrásból valósította meg Budafok-Tétény Önkormányzata.

2017-05-18

Városfejlesztés

Bemutató arról, mi lesz tilos: villámgyorsulás a megújult Pécsi utcában

Látványos autós performansszal egybekötött átadóünnepség lesz a Budafoki Szomszédok Piaca mögötti megújult Pécsi utcaszakasz aszfaltján hétfőn, május 22-én.

2017-05-17

Városfejlesztés

Megújult a Leányka utcai játszótér

A kerület határán lévő játszótér sokak kedvence, hiszen nem csak nyáron szórakozhatnak itt a kicsik, télen is tökéletes a játékra, hiszen a területen lévő kis domb szánkózásra is alkalmas. Most új eszközöket vehettek birtokba a gyerekek.

2017-05-11

Városfejlesztés

Nyárra készül a Piactér

Három napvitorlát és térbútorokat helyeztetett el az önkormányzat a budafoki Piactéren.

2017-05-10

Városfejlesztés

Budafoki ünnepélyes alapkőletétel – indul a kerületünket is érintő vasútvonal-korszerűsítés - Videóval frissítve!

Karsay Ferenc polgármester is segédkezett a Budafok Megállóhelynél tartott alapkőletételnél, amellyel szimbolikusan kezdetét vette a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal korszerűsítése.

2017-04-26

Városfejlesztés

Lakossági fórum lesz május 5-én Budafok-Tétény arculati kézikönyvéről és településképi rendeletéről a Klauzál Házban

A Főépítészi és Városrendezési Iroda május 15-ig emailben várja a javaslatokat a településkép formálásához.

2017-04-23

Városfejlesztés

Rendezett körülmények a romos épület helyett

Folytatódhat Budafok belvárosának megújulása: a Szent István tér és a Hajó utcai Duna part után rendeződhet a régi mozi területének sorsa is. A lakosság véleményének kikérése után döntik el, a későbbiekben mi legyen az egykori mozi helyén.

2017-04-11

Városfejlesztés

Megújul a Vöröskúti határsor lépcsője

A március végén megkezdett felújítási munkálatokat kerületünk Újbuda önkormányzatával együttműködésben végzi.

2017-04-11

Városfejlesztés

Új közúti átkelőhelyek az Ady Endre úton

Sokak életét fogják megkönnyíteni a készülő új átkelők, melyek a megnövekedett autóforgalom miatt veszélyessé vált gyalogos közlekedést próbálják biztonságosabbá tenni.

2017-03-20

Városfejlesztés

Sorra újulnak meg kerületünk útjai

Március 20-án indul a Kanyargó utca továbbépítése. A Selmeci utcáig meglévő szilárd burkolatot további 85 folyóméterrel hosszabbítja meg a kivitelező az önkormányzat megrendelésére. A munkálatok várhatóan április 30-ra fejeződnek be.

2017-03-10

Városfejlesztés

Megújul a Pécsi utca

A napokban kezdődött munkálatok során a jelenlegi zúzott köves burkolat helyére csapadékcsatorna, valamint szilárd burkolatú út épül egyoldali járdával.

2017-03-09

Városfejlesztés

Már működnek a mobil köztéri kamerák a kerületben

Négy mobil térfigyelő kamerát helyeztek el kerületünk főbb csomópontjain a közterületi rend fokozása érdekében. A kezdeményezés kísérleti szakaszban van, a következő hónapok tapasztalatai alapján dől majd el, érdemes-e tovább bővíteni a rendszert.

2017-02-16

Városfejlesztés

Energiahatékonyabbá válik a kerületi rendőrkapitányság épülete

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

2017-02-13

Városfejlesztés

Várhatóan tavasszal kezdődik a Játék utca-Pécsi utca zöldterület fejlesztése

A beruházás több ütemben fog megvalósulni, melynek során nemcsak a játszótér, hanem a gyalogos közlekedési útvonalak, a parkoló és a többi zöldfelület is megújul.

2017-01-16

Városfejlesztés

Milyen beruházásokat, fejlesztéseket tervez az önkormányzat 2017-re?

Idén tovább szépülnek, bővülnek a budafok-tétényi parkok, közterek, középületek és utak

2016-12-19

Városfejlesztés

Sátorfedést kapott az Árpád iskola sportpályája

Hogy a hideg idő se akadályozhassa meg a mindennapos testnevelést.

2016-12-19

Városfejlesztés

Új év, új buszvárók

2016-ban 13 új utasváróval gazdagodott a kerület, 94 pedig teljesen megújult. 2017-ben további 10 új buszváró kerül ki olyan megállókba, ahol eddig még nem volt.

2016-12-07

Városfejlesztés

Fát ültettek a Plébánia utcában és a kerület több pontján

Lakossági kezdeményezés nyomán közel kétszáz facsemetével gazdagodott a kerület.

2016-12-07

Városfejlesztés

Újabb TÉR_Köz pályázatokról az ATV-ben

A Start Plusz vendége volt Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

Találat az oldalak között

városfejlesztés

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda - Városfejleszt&eacu

Találat a dokumentumok között