Ugrás a tartalomra

A budafok-tétényi Antal Mátyás karmester Prima Primissima jelölt! GRATULÁLUNK!

2017. október 03. kedd
Szeptember 30-án elindult a szavazás és november 29-ig lehet SMS-t küldeni! Szavazzunk rá minél többen, hogy megkapja a díjat! A díjátadó ünnepség december 1-én lesz a Müpában.
A budafok-tétényi Antal Mátyás karmester Prima Primissima jelölt! GRATULÁLUNK!

Önmagában a jelölés is az egyik legnagyobb elismerése munkásságának. Antal Mátyás 1945-ben született Budapesten, muzsikus családban. Családjával 1995 óta, 22 éve él Budafokon. A szavazók között egy autót sorsolnak ki, úgy ahogy eddig is. A link, ahol szavazni lehet: http://primissima.hu/szavazas/

Többször koncertezett a Városházán és a Klauzál Gábor Művelődési Központban, valamint többször vezényelte a Budafoki Dohnányi Zenekart. Gyermekei, Márk és Petra, a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói voltak.

Diplomáit 1970-ben és 71-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneakadémián, valamint posztgraduális tanulmányokat folytatott a Brüsszeli Királyi Zeneakadémián. 1967-tól 2016-ig,  nyugdíjba vonulásáig a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnál és Énekkarnál dolgozott / korábbi nevén Magyar Állami Hangversenyzenekar ill. Magyar Állami Énekkar /, 1986-ig mint fuvolaművész, később mint karmester és karigazgató. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít. Karmesterként Európa szinte valamennyi országában, valamint Japánban és Kínában is megfordult. A Hungarotonnál több zenei felvételt dirigált.

1998-ban Liszt Ferenc-díjat, 2015-ben Bartók-Pásztory díjat kapott, 2005-ben Magyar Érdemrend Lovagkereszt, 2015-ben Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben részesült.  Új magyar zeneművek bemutatásáért öt ízben kapott Artisjus-díjat.

E pillanatban, már Príma-díjasként, a 2017-es Príma Primissima díj Zeneművészeti Ágazatának egyik jelöltje.

Részletek : http://www.primaprimissima.hu/

A budafok-tétényi Antal Mátyás karmester Prima Primissima jelölt! GRATULÁLUNK!