Ugrás a tartalomra

A számok bűvöletében

2018. szeptember 05. szerda
Tóth József-díjat kapott Baranyiné Döme Gyöngyi
A számok bűvöletében

Baranyiné Döme Gyöngyi, az Intézmények Gazdasági Irodája intézményvezetője vehette át idén június 21-én, a kerület napján a Budafok-Tétény önkormányzata által alapított Tóth József-díjat.

– Közgazdász, adótanácsadó és mérlegképes könyvelői végzettséggel is rendelkezik. Mindig a számok világa vonzotta?
– Nem, gyermekkoromban óvónőnek készültem, majd az egészségügyi pályára szerettem volna menni, de a családom úgy gondolta, hogy a közgazdász szakközépiskola az én utam. Nagyon jó tanuló voltam és szerettem is a szakmai tárgyakat, így továbbtanultam. Először tizenöt évig vállalkozásban a régi Gyufagyárban dolgoztam, majd az államháztartási területre kerültem. Folyamatosan képzem magam, mert vannak még felfedezendő területek ezen a pályán.
– 2009-ben az IGI gazdasági vezetőjeként kezdett el dolgozni, rá egy évre már intézményvezető lett. Mennyiben volt más ez a munka az előzőhöz képest?
– Teljesen, azt szoktam mondani, hogy az államháztartási terület egy teljesen más szakma, mint a vállalkozásé. Amikor megkaptam az állást, akkor még semmilyen tapasztalatom nem volt az államháztartás területén. Kerek szemekkel néztem az előttem álló feladatokra, de én nyitott voltam minden újra és tanulni akartam. Nagyon megszerettem a munkámat, ezáltal egy újabb szakmát kaptam a kezembe.
– Az Intézmények Gazdasági Irodájában milyen munka folyik?
– Összesen hét intézményre vonatkozóan készítünk beszámolókat, illetve a könyvelésüket vezetjük. Úgy működünk, mint egy könyvelőiroda. Szerteágazó a feladatrendszerünk: a költségvetés-tervezetektől a számlák beérkezésének könyvelésén át a pénzügyi teljesítéseken keresztül egészen az intézmények gazdasági irányításáig.
– Munka után, a szabadidejében milyen kikapcsolódással töltődik fel?
– Van három gyermekem, őket nevelgetem és töltök velük minél több időt. A férjemmel több mint tíz éve járunk különböző tánciskolákba. Imádunk kirándulni, túrázni, biciklizni és olvasni. Egyik gyermekünk zenésznek tanul, így sokat járunk koncertekre és élvezzük a hangversenyek varázslatos világát. (Viszkocsil Dóra)