Ugrás a tartalomra

Ablak a világra

2017. december 01. péntek
Pályaválasztást segítő szakmai nap a Kempelen Farkas Gimnáziumban
Ablak a világra

Ablak a világra

A Kempelen Farkas Gimnázium tízéves múltra visszatekintő, pályaválasztást segítő programjára a hagyományoknak megfelelően a különleges szakmák jeles képviselői és a tudomány, a művészet, valamint a sport kiválóságai kaptak meghívást.

A rendezvényt a tornateremben nyitották meg, ahol a vendégek egy-egy mondattal bemutatkoztak az iskola diákjainak, akik látványos, közös tánccal és énekkel köszöntötték őket.

Békefi Gábor, a Kempelen Farkas Gimnázium igazgatója kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a gyerekek nagyon szeretik, várják, és készülnek erre a napra, így idén is hamar feliratkoztak az őket érdeklő előadókhoz, és mentor diákokat sem volt nehéz találni a meghívottakhoz.

Hozzátette: szinte már holnap elkezdhetik törni a fejüket a jövő évi programon, amelyet Felföldiné Székely Dóra és Juhász Gergely segítségével idén is Asboltné Czapári Beáta szervezett. Kiemelte azonban, hogy egy olyan nagyszabású rendezvény sikeres lebonyolításához, amely az egész iskolát (513 diák) megmozgatja, minden pedagógus munkájára szükség van.

Az intézmény vezetője arról is beszélt lapunknak, hogy a diákparlament, amelyen az ötödikesektől a tizenkettedikesekig minden évfolyam képviselői részt vesznek, hagyományosan erre a napra szerveződik, mert az év során nem fordul elő gyakran, hogy a gyerekek viszonylag egyszerre és ilyen korán végeznek. Ugyanilyen okokból illesztették be a délelőtti szakmai program és a diákgyűlés közötti órába azt a rendhagyó foglalkozást, amelyen az adóhivatal dolgozói a hasznos ismeretek átadásán túl ügyfélkaput nyitnak az érdeklődő diákoknak, de igény szerint a pedagógusoknak is. Az iskola egy szerencsés véletlen folytán kapta a felajánlást, és örömmel élt vele, mert igen hasznosnak gondolja, a végzősöknek pedig szinte kötelező a Felvi.hu használatához.

Az Ablak a világra elnevezésű rendhagyó rendezvényen a diákok megismerhették a textológus, a csillagász és a nyelvtörténész, a szépségszakértő, a sportriporter és a kutyaterapeuta, valamint a válogatott kézilabdázó, a 2016-ban a győztes cukormentes tortát elkészítő Pechtol Zsolt cukrász és a kortárs képzőművészet alkotóinak munkáját. Találkozhattak Für Anikó színművésznővel, Koch Csaba borásszal, a bohócdoktor Lala bohóccal, a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó Takács Orsolyával, Rutkai Bori énekessel, valamint Mészáros László tábori lelkésszel is. (Tamás Angéla)