Ugrás a tartalomra

Adományosztó pont lett a Lépcsősből

2019. március 31. vasárnap
Budafokon is gyűjtik az élelmiszert, ruhát, játékot, könyvet és háztartási eszközöket
Adományosztó pont lett a Lépcsősből

Márciustól nemcsak Nagytétényben, hanem Budafokon is várják a rászoruló családokat a Nagytétényi út 68. szám alatt kialakított adományosztó ponton. Az önkormányzat által biztosított helyiségben élelmiszert, ruhát, játékot, könyvet és háztartási eszközöket vehetnek át ingyen a nehéz sorsú kerületi lakosok.

Adományosztó pont lett a Lépcsősből A sokak által csak Lépcsős kocsmaként ismert hely mostantól kerületi rászorulók számára nyújt segítséget. A Család- és Gyermekjóléti Központ ebben az évben összesen 63 ezer kilogramm élelmiszert osztott ki rászoruló családoknak, melynek értéke eléri a 36 millió forintot. A szolgálat évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, így ennek köszönhetően valósulhat meg évről évre ez a nagymértékű segítségnyújtás.

Daróczi Csilla, a központ vezetője elmondta, hogy az élelmiszerbankon keresztül állnak kapcsolatban a kerületi Tesco áruházzal, az Aldival, és most új partnerként a KFC-vel is. Ezeknek a cégeknek köszönhetően folyamatos az élelmiszeradományok beérkezése, így mindennap új termékek széles választéka várja a rászorulókat az átadópontok polcain. Külön helyiségben zöldségek, gyümölcsök és pékáruk közül válogathatnak a kliensek. Időnként nagy mennyiségben fagyasztott áru is érkezik, ami mindig gyorsan el is fogy. Szepesfalvy Anna alpolgármester az új helyiség átadásának napján örömmel látta, hogy az ott dolgozók nagyon figyelnek arra, hogy az adományokat úgy tegyék ki, hogy kedve legyen az embereknek válogatni közülük. Például a különböző ruhadarabokat ízlésesen összekombinálva akasztják ki a szolgálat dolgozói, ezzel is segítve a divatos öltözködést. Naponta átlagosan ötven család érkezik valamilyen adományért az új helyre. A Nagytétényi út 68. szám alatt található pontra hétköznap reggel 8 órától délután négy óráig lehet adományokat leadni. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a már megunt, de még használható ruhákat, játékokat, használati tárgyakat szívesen adnák olyan embereknek, akik nem tudnak újat vásárolni. Az adományokat hétköznapokon 10 órától 16 óráig lehet átvenni.

(Viszkocsil Dóra)