Ugrás a tartalomra

Aki „száll a dallal”

2018. május 09. szerda
Caramel lesz az egyik sztárvendége a tavaszi fesztiválnak
Aki „száll a dallal”

Lassan tizennégy éve, hogy Molnár Ferenc „Caramel” néven feltűnt a televízió egyik tehetségkutató műsorában, amelyet azonnal meg is nyert. Az énekes 2005 áprilisában már tizenkétezer ember előtt lépett fel a Papp László Budapest Sportarénában, és A döntőkben elhangzott dalok címmel elkészítette első nagylemezét. Caramel ettől kezdve énekesként, dalszerzőként és magánemberként egyaránt egyre sikeresebb: rengeteg fellépése mellett minden évben részt vesz egy-két jótékonysági koncerten, sorban átveszi a kitüntetéseket, és mindent megad három és fél éves kislányának, Szofinak, amiben neki gyermekkorában nem lehetett része. A népszerű előadót május 13-án üdvözölhetjük a Klauzál Ház színpadán, ahol este nyolc órától énekel majd a tavaszi művészeti fesztivál vendégeként.

– 2006-ban Fonogram-díjjal ismerték el zenei teljesítményét, majd megkapta a Story Ötcsillag- és a Bravo Ottó-díjakat, március 15-én pedig egy vadonatúj kitüntetést vehetett át Rúzsa Magdi és Berki Tamás társaságában. Mire gondolt, amikor átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma által idén alapított Máté Péter-díjat?

– Büszkeséggel töltött el. Nagyon inspiráló elismerés, de természetesen nagy a kitüntetéssel járó felelősség is, hiszen ez nemcsak a múltról és a jelenről szól, sokkal inkább a jövőben kell méltónak lenni rá. Máté Péter annyira jól kitapintotta a magyarság érzelmi ütőerét, hogy az mindenki számára csak példaként szolgálhat. Próbálkozom, hogy hozzá méltó színvonalat tudjak képviselni.

– Úgy tudom, szívesen vállal jótékony célú fellépést is.

– Szociálisan kicsit érzékenyebb vagyok az átlagosnál, valószínűleg azért, mert egy cigánytelepen nőttem fel mélyszegénységben. Két kisebb testvérem autista, és bár kishúgom kigyógyult már ebből, mélyebben érintenek ezek a problémák. A díj átvételekor fogalmazódott meg bennem egy olyan alapítvány létrehozásának a gondolata, amellyel segítséget nyújthatunk a hátrányokkal küzdő, illetve állami gondozott gyerekeknek, kézzel foghatóan támogatni tudjuk oktatásukat. Sok karitatív megkeresést kapok, az ismertségemből adódóan talán több mindent is tudok tenni másokért, de úgy gondolom, ha van rá lehetőségem, akkor ez kötelességem is.

– Nevét az egész ország ismeri, legnépszerűbb dalai, több százezres rajongótábora, telt házas koncertek, platina- és aranylemezek kísérik pályáján. Mit tartogat önnek a nyár?

– Öt-hat állomásos országos turnéra és egy dupla vígszínházi koncertre készülök. Mostanra átléptem már saját határaimat, megújult repertoárral, a helyszínhez alkalmazkodva adunk az eddigiektől kicsit eltérő koncerteket. Profi, felszabadult hangulatú műsorra számíthat a közönség. Büszkeséggel tölt el, hogy zenekarommal már második éve abban a Vígszínházban játszhatunk és ünnepelhetünk, ahol legendás színészek alkottak maradandót, valamint Presser Gábor a zenei vezető.

(Tamás Angéla)