Ugrás a tartalomra

Arany minősítés a Kossuth diákjainak

2018. december 17. hétfő
Országos angol nyelvű drámafesztivál Budafokon
Arany minősítés a Kossuth diákjainak

Országos angol nyelvű drámafesztivált szervezett a Budafoki Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Cziffra Központban november 22-én. A versenyre tizenegy két tannyelvű általános iskolából 15 csapat érkezett és mutatta be 10-15 perces produkcióját a háromtagú zsűrinek és a közönségnek.

A Budafoki Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2013-ban lett tagja az Országos Tehetségpont Hálózatnak, és a tehetséggondozáshoz kapcsolódva 2014-ben szervezték meg először az „Open Curtain Festivalt”. A versenyre azóta az ország több pontjáról érkeznek csapatok, hogy megmutassák angol nyelvtudásukat és színpadi szereplésüket. A nap első részében az alsó tagozatos, majd a felsős diákok léptek színpadra. Gyönyörű díszletek és jelmezek emelték az előadás látványvilágát. A diákok tökéletes kiejtéssel és átéléssel adták elő a történeteket – mondta Ungor Andrea, a zsűri elnöke, aki már harmadik éve vesz részt ezen a fesztiválon. Hozzátette még, hogy azért szereti ezt a versenyt, mert itt mindig olyan meséket játszanak el a gyerekek, amiket élveznek, és ezáltal bele tudják élni magukat.
A pontozáskor a szép kiejtést, a nyelvhelyességet, a közös munkát és díszletet is figyelembe vették a zsűri tagjai. A 3–4. osztályos tanulókból álló kerületi Kossuth iskola csapata arany minősítést kapott. Ebben az iskolában már első osztálytól heti öt órában angolt tanulnak a diákok, emellett a környezet-, a rajz- és technikaórákat is idegen nyelven ismerhetik meg az alsósok. Csizmadia-Kerner Edina tanítónő elmondta, hogy a diákok tanórákon, valamint utána is rengeteget készültek, és a szülők is sokat segítettek a díszlet, jelmez készítésében.
Ebben az évben bemutatkozó fimet is kellett forgatniuk a tanulóknak, hogy a zsűri jobban megismerje az intézményt és az osztályt, ahonnan a csapat érkezett. A csapatok arany, ezüst és bronz minősítésű oklevelet vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetésen.