Ugrás a tartalomra

A főváros is támogatja a Klauzál-szobrot

2011. szeptember 14. szerda
Egymillió forintos támogatást szavazott meg augusztus 31-én a Fővárosi Közgyűlés Klauzál Gábor XXII. kerületi szobrának megvalósítására.
A főváros is támogatja a Klauzál-szobrot

Klauzál Gábor egészalakos szobra a XXII. kerületben, a művelődési ház előtt áll majd, az egykori miniszter ugyanis életének utolsó másfél évtizedét Budatétényben töltötte. A főpolgármester előterjesztése szerint az önkormányzatot a Klauzál Gábor Társaság kereste meg a szobor megvalósításához szükséges pénzügyi támogatásért. A szoborállítást Németh Zoltán, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője (aki egyben fővárosi frakcióvezető is) támogatásáról biztosította - a kerület képviselőjének erről szóló levelét a civil egyesület csatolta a főpolgármesternek eljuttatott kérelméhez.

A szobrot Benedek György szobrászművész készítheti el, aki meghívásos pályázaton nyerte el a lehetőséget. A kompozíció létrehozása 7,5 millió forintba kerül, ebből 5 millió forintot a XXII. kerületi önkormányzat áll. Tarlós István főpolgármester indítványa szerint a főváros egymillió forint támogatást biztosít a költségvetés kulturális keret céltartalékának terhére.

Ezzel elérhető közelségbe került a részben adományokból létesítendő szobor megvalósítása. A Klauzál Társaság ugyanakkor továbbra is várja a felajánlásokat, és adománygyűjtő koncertet is tervez a hiányzó összeg biztosítása érdekében.

Forrás: budapest.hu, klauzal.hu, nemethzoltan.hu