Ugrás a tartalomra

Új állásközvetítő nyílt Újbudán

2012. január 30. hétfő
Megnyitotta kapuit az Újbuda Prizma állásközvetítő iroda a XI. kerület, Baranyai út 2. szám alatt.
Új állásközvetítő nyílt Újbudán

Az iroda a helyi és a budafok-tétényi álláskeresőknek, illetve hátrányos helyzetűeknek is segítséget nyújt majd. Az állásközvetítésen túl angolnyelv- és számítástechnika-tanfolyamon is részt vehetnek a jelentkezők. Emellett itt van a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kirendeltsége is.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere az állásközvetítő iroda ünnepélyes megnyitóján elmondta: ezzel az országban egyedülálló kezdeményezéssel szeretnék támogatni a XI. kerület és Budafok-Tétény lakóinak elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Az Újbuda Prizma állásközvetítő iroda az állásinterjúkra is felkészíti egyéni tanácsadással a munkakeresőket, segít az önéletrajz, illetve a motivációs levél elkészítésében és munkajogi kérdésekben, hogy gördülékenyebben találhassanak munkát.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke örvendetesnek nevezte a helyi kezdeményezést. A kamarai törvény januártól módosult, ami az iparkamara számára is új feladatokat szabott meg. A XI. kerületi állásközvetítő ehhez kapcsolódóan olyan szolgáltatásokat is kíván működtetni, amelyek segítik a vállalkozókat a kötelező kamarai regisztrációban, a Széchenyi-kártyával és egyéb jogi ügyekkel összefüggő ügyintézésben. A dél-pesti régiót kiszolgáló képviseleten a vállalkozók önkormányzati és európai uniós pályázati lehetőségekről is tájékozódhatnak majd, továbbá információkhoz juthatnak a munkanélküliek foglalkoztatásával járó adó- és járulékkedvezményekről.

A megnyitó részeként Újbuda polgármestere és Szatmáry Kristóf államtitkár együttműködési megállapodást írt alá többek között arról, hogy közös pályázatokat és munkahelyteremtő programokat is kidolgozhatnak a jövőben.

Szabolcs Attila polgármester, aki szintén részt vett a megnyitón, a Városházi Híradó kérdésére elmondta, örül a szoros együttműködésnek, mert így sokkal hasznosabban tudnak majd érvényesülni a munkaerőpiacon azok, akik valóban szeretnének dolgozni. Ez az állásközvetítő folyamatosan nyitva áll majd a XXII. kerületi lakosok számára is, ameddig hasonló irodát nem hoznak létre a kerületben. A budafok-tétényi vállalkozók egyébként az okmányirodában kapnak majd egy helyet, ahol a kamarai regisztrációval és a Széchenyi-kártyával kapcsolatos ügyeket intézhetnek, de önálló BKIK-iroda megnyitása is szerepel a kerületi tervek között.

Az állásközvetítő a Baranyai utca 2. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8.30 és 17 óra, péntekenként 8.30 és 16 óra között fogadja ügyfeleit.
A tanfolyamok februárban indulnak, amelyekre már lehet jelentkezni.

További információ: Vincze ?gnes kirendeltségvezető, Újbuda Prizma ?llásközvetítő Iroda
Tel.: 781-7063, 781-7098, 06-20-285-2661, e-mail: vincze.agi@allas.ujbuda.hu
honlap: allas.ujbuda.hu

Hollósi Ildikó