Ugrás a tartalomra

Kétgyermekes hercegnő Budafokon

2013. március 12. kedd
Molnár Bea az augusztusban tíz éves születésnapját ünneplő, csinos hölgyekből álló Princess együttes alapításánál gyermeket várt, így a kezdeteknél kimaradt a munkából.
Kétgyermekes hercegnő Budafokon

A budafoki sztár az R-Go zenekar egykori basszusgitárosaként híressé vált Környei Attila elképzelései alapján létrejött vonós trió megalakulásakor felajánlotta, hogy segít a leendő tagok megtalálásában. A menedzser így jutott el az együttes első hegedűseihez. Aztán a sors különös játékaként Beát éppen akkor hívták meg a vonós csapatba, amikor az egyik "hercegnő", Molnár Ildi lett várandós.

- Gondolt arra, hogy valamikor játszik majd a Princess együttesben?

- Tudtam, hogy bármikor kapható vagyok az ilyesmire. A vonós trió megalakulásakor, 2001-ben az első kisfiamat vártam. Nem tudtam beszállni, de szívesen adtam Környei Attila menedzsernek telefonszámokat, hogy segítsem a leendő tagok keresésében. ͍gy jutott el a lányokhoz: Sándor Krisztihez, Pados Krisztához és Molnár Ildihez.

- Ennyi időn át folyamatosan tartotta a lányokkal a kapcsolatot, hiszen önt hívták, amikor Molnár Ildikó gyermeket várt.

- Vannak kollégák, akik teljesen eltűntek a látókörömből, és vannak, akikkel szinte napi kapcsolatban vagyok. Molnár Ildikó ilyennek számít, hála istennek. Tíz évig a pályán maradni, az már jelent valamit. Büszke vagyok a lányokra. Örülök, hogy külföldön is sikeresek, és annak is, hogy ennek a sikernek jelenleg én is részese lehetek.

- Szeretné, ha kvartetté alakulnának Ildikó visszatérése után?

- ?ltalában az adott feladatra koncentrálok, de annyi minden lehetséges. Ennyi idő után talán szükséges is a változás, a megújulás. A Princess már nemcsak trióban szerepel, ha csak tehetjük, négytagú zenekarral lépünk fel (gitáros, basszusgitáros, dobos és billentyűs). Ezeknek a koncerteknek egészen más a hangulata, másképpen szólnak a számok. Az együttes megjelenésében is megújult: mások a ruhák, változott a koreográfia, a régi számok pedig új alapokat kaptak. Repertoárunkat is folyamatosan bővítjük.

- A főiskolán klasszikus zenét tanult, mégis úgy döntött, hogy a könnyebb műfaj felé fordul.

- Harmadikos koromban kezdtem hegedülni, először édesanyámtól tanultam, aki hegedűtanár. Már ekkor is vonzott a könnyedebb műfaj, ebben jelentős szerepet játszott a nagymamám, aki akkoriban sokat áradozott nekem a közönség és a színpad szeretetéről. A főiskolán hegedűtanár és kamaraművész diplomát szereztem, de szerettem volna utazni, szabadon, saját magam által szervezni a munkámat, amellyel pénzt is tudok keresni. A diplomaosztás után ezért is választottam a vonósnégyest, amellyel több hónapon át koncerteztem Dubaiban és Oszakában. A szülés után Almár Judittal zenekart alapítottunk ?zisz, majd Mystic néven. 2008-ig, második gyermekem megszületéséig szabadúszó voltam, majd elköteleztem magam az Operettszínháznak.

- Két gyerek, fellépések, utazások, lemezfelvételek. Bírja idővel és energiával?

A férjem csellista, a Sturcz Quar­tet alapító tagja, és egyaránt meg­for­dul az Operettszínházban, a Madách Színházban és a Vígszínházban, mint ahogyan én is, ezért többször segítenek a nagyszülők. Különösen a férjem apukája, aki pedagógusként is remekül bánik a fiúkkal.

- Nem bánta meg, hogy a XII. kerületből Budafokra költöztek?

- Nagyon szeretjük ezt a környéket, szeretünk itt lakni. Minden van: kis közért, gyógyszertár, iskola, óvoda. Nyolc éve költöztünk ide, egy társasházba. Nagy a kert, és ez ideális a gyerekeknek. A nagyobbik fiam a Gádor Utcai Általános Iskolába jár, harmadikos volt Szabóné Máté Éva osztályában. ??gyesen sakkozik, a budapesti verseny döntőjében elsők lettek az iskola színeiben az alsósok között. A pici ősszel kezdi az óvodát a Ják utcában, Ica néni csoportjában. Többször kérte már, hogy adjam oda a hegedűmet. Nagyon élvezte, úgyhogy talán itt az ideje, hogy beszerezzünk neki egy kis hangszert. Remélem, hamarosan láthat, hallhat engem a Princess-szel egy budafoki rendezvényen is.