Ugrás a tartalomra

Apró gyógyír volt a jótékonysági est

2013. április 26. péntek
1.275.800 forintot adományoztak Mészáros Csaba családjának Budafok-Tétény polgárai. Telt ház a Klauzál Házban.
Apró gyógyír volt a jótékonysági est



Jótékonysági emlékest

Április 28-án ismert művészek részvételével zajlott a jótékonysági emlékest Mészáros Csaba tiszteletére. A kerület valamennyi vezetője, közeli és távoli ismerősökkel közösen több száz együtt érző polgár töltötte meg a Klauzál Gábor Dél-Budai Művészeti központ színháztermét. A belépőjegyül szolgáló emléklapok megvásárlásával Mészáros Csaba családját (feleségét és három félárván maradt gyermekét) támogatta a helyi közösség.

A Klauzál Ház és Budafok-Tétény Önkormányzat ezúton is köszöni az önzetlen támogatók hozzájárulását.

További pénzadományt Mészáros Csaba családjának az alábbi számlaszámra küldhetünk (a folyószámla jogosultja a Ferences Rendtartomány):

Erste Bank Hungary Zrt.: 11600006-00000000-45252464


KÉPRIPORT a lap alján - agyertyagyújtásról és a temetési szertartásról és a Jézus Szíve Plébánián tartott gyászmiséről és a jótékonysági emlékestről.


EL?ZMÉNYEK


Gyászmise

Április 17-én este a Baross Gábor telepi Jézus Szíve Templomban tartottak gyászmisét Csaba lelki üdvéért.

Temetés

Április 13-án több százan kísérték utolsó útjára, szombaton a káposztásmegyeri Szentháromság Plébániatemplom urnatemetőjébe Mészáros Csabát. A családtagok, barátok, munkatársak mellett Budafok-Tétény polgármestere, alpolgármesterei és országgyűlési képviselője is lerótták kegyeletüket.


VIDEÓRIPORT a temetésről - Szabolcs Attila polgármester beszéde


NEKROL?“G

Mészáros Csaba 1997-ben érettségizett az esztergomi ferences gimnáziumban. Tanári és művelődésszervező diplomáját a szegedi tanárképző főiskolán szerezte. 2005-ben történelem szakos bölcsész és középiskolai tanárként diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 2008 és 2011 között a zsombói József Attila Közösségi Házat és Könyvtárat igazgatta. ?“raadóként társadalomelméletet és művelődéstörténetet tanított a szegedi egyetemen.

"A 21. század elejének magyar társadalmát a befelé fordulás, elmagányosodás jellemzi. Az emberek nem bíznak egymásban, inkább elutasítóak, mintsem egymás kezét megfogva közösen valósítanák meg a jövő Magyarországát. Itt van a kulturális élet területén dolgozó szakemberek felelőssége! A kultúra az egyik eszköz a nemzet talpra állításának folyamatában, igazi közösségek építésében, az értékalapú új magyar társadalom felépítésében." - mondta szakmai hitvallásáról egy interjúban.

2011-ben pályázta meg a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ vezetői posztját. Olyan közművelődési intézményt kívánt felépíteni, melyben a helyi kulturális értékek, hagyományok kapnak hangsúlyos szerepet, segítve a lokálpatriotizmus kialakulását, erősítését. Terveit rendkívüli odaadással és energiával váltotta valóra. A magyar szellemi, sport- és művészeti élet legnagyobb élő alakjait hívta meg beszélgetésekre, előadásokra. Vezetése alatt eddigi legjobb időszakát élte meg a Művelődési Központ, a látogatók is visszaigazolták törekvéseit. Lelkesedése munkatársaira is átragadt, valódi szellemi műhely jött létre az intézményben.

Mészáros Csabát az önkormányzat saját halottjának tekinti. Felesége és három kisgyermeke gyászolják.