Ugrás a tartalomra

Csütörtök estére elkészült a védmű - KÖSZÖNJÜK, de legyünk résen

2013. június 06. csütörtök
Az önkormányzat telefonszáma: 229-26-11. Cikk+képgaléria.
Csütörtök estére elkészült a védmű - KÖSZÖNJÜK, de legyünk résen

Módosult a kerületi kitelepítésre vonatkozó terv, csak akkor kell elhagyni a 22. kerületi Horgász-telep és a Gyár utca ingatlantulajdonosainaklakóhelyüket, ha errőla szakemberek döntenek. Az érintetteket többek között hangosbemondón tájékoztatjáka vészhelyzetről.Csütörtök estére elkészült a védmű,több mint száz önkéntessegített, közöttük a cserkészek.
A Polgármesteri Hivatal arra kéri az önkéntes munkára jelentkezőket, hogy várják meg a szombati helyzetjelentést - és csak a további felhívás után vegyenek részt a védekezésben.

Az önkormányzat 24 órán belül megszervezte az védekezést, és az önkéntesek csütörtökön nem sokkal 20 óra előtt befejezték a homokzsákokból épült ideiglenes gátszakaszok kivitelezését - tájékoztatta portálunkat Répás Judit aljegyző és Karsay Ferenc alpolgármester, aki személyesen is kivette a részét a szakadó esőben zajló homokzsákolásból. Budafok-Tétény Önkormányzata Polgármesteri Hivatala ezúton szeretné megköszönni minden közreműködő munkáját, de egyúttal felhívja az érintett területeken élő polgárok figyelmét, hogy vészhelyzetben kövessék a hatóságok útmutatását.

A korábbi lakossági tájékoztatással ellentétben, nem kötelező elhagyni az ingatlanokat legkésőbb június 7-e péntek délig a Horgász-telephullámterébenélőknek, de fel kell készülniük, hogy ez bármikor bekövetkezhet. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyi szerve, a Budafoki Katasztrófavédelmi Örs, a helyi Védelmi Bizottság, illetve a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei döntenek arról, hogy a Duna vízállása veszélyezteti-e alakosságot,hogy el kell-e hagyni a területet vagy sem.

Jelenleg atulajdonosoknakkétlehetősége adódik:

1. Elhagyhatjákaz ingatlanukatés nem várjákmegvészhelyzetet.

2. Csak akkor hagyjákel a házaikat, amikor tájékoztatást kapnak, hogy kötelező elhagyni az ingatlant.

A befogadóhelyek továbbra is készen állnaka kitelepülők fogadására. A rendőrség is felkészült:aterültek kiürítése esetén ellenőrző ponton regisztrálják, hogy ki az, aki már elhagyta az ingatlant.

A tájékoztatás hangosbemondón történik.